GadgetGear.nl

Een echt huis printen in 24 uur, het kan

Bouworganisaties als Heijmans zijn tegenwoordig al blij dat ze met prefabbouw een huizenblok in 6 maanden weten neer te zetten. Een start-up in California laat zien dat het nog handiger kan. In plaats van voorgegoten betonnen delen aan elkaar te zetten, hebben zij een printer ontwikkeld die een huis in 24 uur print. Van beton.

De 3D printer van het bedrijf Apis Cor heeft een huis van 38 vierkante meter in 24 uur weten te printen. Dit doet het bedrijf met een reusachtige 3D printer die geen plastic spuit, maar beton. Net als bij prints in plastic wordt het beton laagje voor laagje op elkaar gelegd en heeft het steeds net voldoende tijd om uit te harden. Doordat het huis aan alle minimale eisen voldoet om er te kunnen wonen, mag het bedrijf zeggen dat de ontwikkeling in 24 uur gelukt is.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Het bouwen van huizen met een 3D printer zou weleens populair kunnen gaan worden in de toekomst. Er zijn geen ingewikkelde mallen meer nodig en grote betonplaten hoeven de bouwers ook niet meer te vervoeren. Dat scheelt enorm veel personeel en tijd. Wel is het zo dat de techniek niet bij iedere temperatuur toepasbaar is.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten