Een echt huis printen in 24 uur, het kan

Bouworganisaties als Heijmans zijn tegenwoordig al blij dat ze met prefabbouw een huizenblok in 6 maanden weten neer te zetten. Een start-up in California laat zien dat het nog handiger kan. In plaats van voorgegoten betonnen delen aan elkaar te zetten, hebben zij een printer ontwikkeld die een huis in 24 uur print. Van beton.

De 3D printer van het bedrijf Apis Cor heeft een huis van 38 vierkante meter in 24 uur weten te printen. Dit doet het bedrijf met een reusachtige 3D printer die geen plastic spuit, maar beton. Net als bij prints in plastic wordt het beton laagje voor laagje op elkaar gelegd en heeft het steeds net voldoende tijd om uit te harden. Doordat het huis aan alle minimale eisen voldoet om er te kunnen wonen, mag het bedrijf zeggen dat de ontwikkeling in 24 uur gelukt is.

Het bouwen van huizen met een 3D printer zou weleens populair kunnen gaan worden in de toekomst. Er zijn geen ingewikkelde mallen meer nodig en grote betonplaten hoeven de bouwers ook niet meer te vervoeren. Dat scheelt enorm veel personeel en tijd. Wel is het zo dat de techniek niet bij iedere temperatuur toepasbaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram