EasyJet komt met energiemaatschappij voor slimme meters in Nederland

In Amerika is het al heel gewoon. Daar betaal je energietarieven die kunnen verschillen van uur tot uur. De hele markt is daar al op ingesteld. Daarom kun je bijvoorbeeld een Nest thermostaat opdracht geven een wasmachine aan te zetten op het moment dat de stroom het goedkoopst is. In Nederland lijken we dit systeem nu ook te gaan krijgen.

De Easy Family of Brands, de moedermaatschappij van EasyJet, start in Nederland met EasyEnergy. Een energiemaatschappij met een compleet nieuw verdienmodel. Net als bij netbeheerders, ga je bij EasyEnergy een vast, maandelijks leveringstarief betalen van €5. Daar bovenop komen de prijzen waarvoor EasyEnergy de energie op dat moment kan inkopen. Hierdoor zouden de energieprijzen weleens verrassend scherp kunnen zijn. Al is de incentive om scherp in te kopen er wel een beetje van af. EasyEnergy weet immers precies wat het elke maand aan inkomsten zal ontvangen.

Dit, voor Nederland, nieuwe model om energie te verkopen is nu mogelijk doordat de overheid massaal de plaatsing van slimme energiemeters heeft ingesteld. Hierdoor weten leveranciers precies hoeveel energie je op welk moment afneemt. Op dit moment zijn zo’n drie miljoen meters geplaatst en daarmee is de markt rijp voor de introductie van deze vernieuwende energiemaatschappij. Als het bedrijf succesvol is in Nederland, zal het ook in andere Europese landen van start gaan. Wij hopen in ieder geval dat de dienst snel te koppelen is met IoT apparaten zodat we in onze huishoudens het grootverbruik beter kunnen plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.