Sony presenteert ’s werelds snelste SD kaart

Normaal is het SanDisk dat keer op keer weet te verbazen met bijzondere prestaties van haar SD kaarten, maar eindelijk is het nu ook eens de beurt aan Sony. Het Japanse merk fabriceert ook al jaren SD kaarten en heeft nu een Kaart gepresenteerd die volgens eigen zeggen de snelste ter wereld is.

De nieuwe kaart is een SDXC kaart met UHS-II classificatie. De kaart haalt een leessnelheid tot 300 MB per seconde en een schrijfsnelheid tot 299MB per seconde. Gezien je voor 4K video-opnamen minimaal 30MB per seconden nodig hebt, is deze kaart duidelijk future proof.

Sony introduceert meteen een nieuwe kaartlezer om optimaal gebruik te maken van de nieuwe snelheden. De MRW-S1. Deze kaartlezer maakt gebruik van USB 3.1 waardoor deze een theoretische maximale snelheid heeft van 10GB per seconde.

Beschikbaarheid

De nieuwe, snelle SDXC kaart ligt vanaf maart in de winkel te liggen in 32GB, 64GB en 128GB. De nieuwe kaartlezer volgt in april.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.