GadgetGear.nl
Spy-Fy Spyslide op Google Pixel C

Review: Spy-Fy Spyslide (webcam beveiliging)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Spy-Fy Spyslide met 5 sterren.

The Good
  • Slim ontwerp
  • Gemakkelijk aan te brengen
  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Ziet er netjes uit

The Bad

Hoe ben je er zeker van dat niemand meekijkt met jouw webcam. Wanneer het lampje niet brandt? Hackers creëren graag de illusie dat ze niet meekijken. De beste beveiliging is gewoon een fysieke afsluiting van de camera. Vorig jaar lanceerden de Nederlanders achter Spy-Fy al een slimme oplossing, maar het kon netter en beter. Het resultaat is de Spyslide.

Unboxing

Spy-Fy levert haar Spyslide in een kartonnen wegwerpverpakking. Het product is zeer klein, dus dat is een prima keuze van het bedrijf.

Design

Wad de originele Spy-Fy nog een soort tandwiel dat je moet roteren om de camera te bedekken, is de nieuwe vormgegeven naar de bekende touchschakelaars in iPhone apps. Een schuifje dat je simpelweg opent en sluit. Nee, het design is niet zo revolutionair als het originele design, maar dit snappen we wel beter. En het ziet er netter uit.

Installatie

De Spyslide plak je als een sticker over jouw camera heen. In tegenstelling tot de originele Spy-Fy, bestaat deze maar uit één deel dat je in één keer opplakt. Dit maakt het aanbrengen van de Spyslide op een laptop of tablet een stuk gemakkelijker. Wel moet je wat beter opletten dat je hem recht plakt gezien het horizontale ontwerp ;-). Maak je hier niet teveel zorgen over. Tot uren na het aanbrengen is de spyslide nog te verplaatsen door er tegenaan te duwen. Natuurlijk gaat dit wel wat ten kosten van de plakkracht, dus gebruik het vooral om de positie te corrigeren.

Conclusie Spy-Fy Spyslide

Hetzelfde idee, maar dan simpeler en slimmer uitgewerkt. De Spyslide ziet er een stuk beter uit dan de originele Spy-Fy. Al is het maar omdat de functie en het gebruik meteen duidelijk zijn wanneer je een Spyslide op een webcam ziet zitten. Een enorme stap voorwaarts voor dit stukje Dutch Design.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.