GadgetGear.nl

Review: Spy-Fy (laptopcamerabeveiliging)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Spy-Fy met 4.5 sterren.

The Good
  • Simpel idee
  • Goed uitgevoerd
  • Relatief goedkoop

The Bad
  • Het aanbrengen is nog best lastig

Ooit waren er laptops en monitoren met een handig schuifje, Daarmee wist je zeker dat hackers niet konden meekijken met jouw camera op het moment dat je een stout filmpje aan het kijken was. Of gewoon lekker in je neus zat te bulleken. Toen displays steeds platter moesten worden was het logisch die schuifjes uit het ontwerp te halen. Met de Spy-Fy zet je deze er weer terug in.

Unboxing

Onze Spy-Fy arriveerde in een envelop. Daarin een plastic zakje met de twee onderdelen en een verwijzing naar de online handleiding. Meer heb je niet nodig.

Spy-Fy _MG_8662

Design

De Spy-Fy bestaat uit twee onderdelen. Het begint met een cirkelvormig tandwiel met daarin het gat waar de camera doorheen kijkt. Het tweede onderdeel is een soort beugeltje die zorgt dat het tandwiel een beetje kan roteren. Dat is het onderdeel dat je op jouw laptop zal plakken om de camera af te schermen.

Spy-Fy _MG_8670

Aanbrengen

Natuurlijk maak je het scherm eerst even goed vetvrij en daarna kan het gepriegel beginnen. De twee moeten immers precies zo zitten dat de camera vrij zicht blijft houden wanneer de opening voor de camera zit. Tip; zet Skype aan en dan de test van de camera. Dan zie je of je goed zit. Gelukkig kun je nog even manoeuvreren voor de lijm droog is. Daar staat wel tegenover dat de lijm daarbij wat sporen nalaat. Die met een beetje alcohol trouwens weer goed te verwijderen zijn.

Hoewel het aanbrengen echt heel simpel lijkt, is het gepriegel echt irritant. Het zou fijn zijn wanneer de Nederlanders achter de Spy-Fy ook een handige tool voor het aanbrengen van de Spy-Fy ontwikkelen. Uiteraard in wegwerpkwaliteit omdat je hem maar één keer nodig hebt.

Spy-Fy _MG_8671

Gebruik

De Spy-Fy is enorm dun, dus bij het openen en sluiten van de laptop zit deze niet in de weg. Het materiaal is ook zacht genoeg om het aluminium waar het op ligt niet te beschadigen. Qua materiaalgebruik is er dan ook erg goed over nagedacht.

Het draaien van het wiel van de Spy-Fy verloopt niet heel soepel, maar dat is eigenlijk niet zo erg. Ik wil ook niet dat de camera per ongeluk in het zicht draait.

Conclusie

De Spy-Fy is een simpele oplossing om de camera fysiek te blokkeren en een mooiere oplossing dan Post-It’s over de camera heen te plakken. Wat dat betreft hebben de bedenkers van de Spy-Fy een simpel, maar leuk product bedacht. Alleen voor het aanbrengen van de Spy-Fy op de camera zou nog iets slims bedacht mogen worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.