Review: Acer Chromebook 11 N7

Een Chromebook dat tegen een stootje kan. Met die missie is Acer de ontwikkeling van de Acer Chromebook 11 N7 gestart. Hij voldoet zelfs aan de MIL-STD 810G standaard en overleefde een val van ons bureau.

Unboxing

Acer levert de Acer Chromebook 11 N7 met lader en genoeg documentatie om je op weg te helpen met het systeem.

Design

Dat de Acer Chromebook 11 N7 een stevige Chromebook is zien we zeker terug in het design. Stevige scharnieren, dik, stevig plastic, veel anti-slip en een toetsenbord dat zo ontworpen is dat het vloeistoffen kan afvoeren. Inderdaad. Een drankje over het toetsenbord laten lopen is echt geen enkel probleem. Er zit zelfs een rubberen band om de Acer Chromebook 11 N7 die de rand rondom bescherming tegen stoten geeft. Sterker nog, hij voldoet aan de MIL-STD 810G en kan dus een val van ruim een meter overleven. Iets dat we natuurlijk hebben getest door hem van een bureau te schuiven. Ja, hij doet het nog ;-). Alles aan het ontwerp laat zien dat dit een prima Chromebook is voor scholieren en studenten.

Display

Het display van de Acer Chromebook 11 N7 heeft een doorsnede van 11,6 inch. De resolutie ligt met 1366x768 pixels ergens tussen 720p en 1080p HD in. In de praktijk is het prima films en series kijken op het scherm. Het display is glanzend en biedt ondersteuning voor aanrakingen. Het is dus een touchscreen. Leuk detail is dat het scherm helemaal platgelegd kan worden om zo met meerdere mensen op het display te kijken alsof het een tablet is.

Acer Chromebook 11 N7

Bediening

De sample die wij ontvingen is voorzien van een qwerty toetsenbord. De toetsen zijn vergelijkbaar met die van de gemiddelde laptop en tikken prima. Het touchpad is in 16:9 verhouding, net als het display. Het reageert soepel en kan ingedrukt worden om een muisklik te doen. Dit allemaal naast het touchscreen.

Acer Chromebook 11 N7

Specs

Qua specs zien we dat de Acer Chromebook 11 N7 een wat oudere chipset heeft meegekregen. Het betreft een Intel Celeron N3060 met 4GB aan werkgeheugen. Afhankelijk van de uitvoering krijg je 16GB of 32GB aan interne opslagruimte. Er is ondersteuning voor dual-band WiFi op 2.4GHz en 5GHz. Daarnaast is er ondersteuning voor bluetooth 4.0. Hoewel de chipset dik in orde is om vlot met deze Chromebook te kunnen werken, loop je vooral iets mis op de extra's. Denk aan nieuwe bluetooth versies etc. Wat je bespaart op de oudere chipset lijkt te zijn gestoken in de rugged behuizing van deze Chromebook.

ChromeOS

De Acer Chromebook 11 N7 draait op Google's ChromeOS. Zoals je mag verwachten van een Chromebook, zet Acer er geen bloatware op. Met andere woorden, het OS is gewoon helemaal schoon.

Acer Chromebook 11 N7

Aansluitingen

Qua aansluitingen op een Chromebook is de Acer Chromebook 11 N7 goed uitgerust, al missen we wel USB-C ondersteuning. Je krijgt een HDMI uitgang, twee USB 3.0 poorten en een SD kaartlezer. Eventueel kun je de Chromebook nog vastzetten met een kensington slot.

Acer Chromebook 11 N7

Accuduur

Acer heeft de Chromebook voorzien van een dikke 4.090mAh accu. Deze zou volgends Acer een accuduur opleveren van 12 uur. Dit hangt natuurlijk sterk van het gebruik af, maar wij komen wel rond de 12 uur uit.

Acer Chromebook 11 N7

Conclusie Acer Chromebook 11 N7

Zoek je een Chromebook die zonder moeite de boekentas van een scholier overleefd? Dan is de Acer Chromebook 11 N7 absoluut een interessante optie. Het is één van de meest stevige Chromebooks die we hier op de redactie hebben gezien. Jammer is wel dat je een relatief oude chipset krijgt. Waar veel moderne Chromebooks onder anderen USB-C ondersteuning hebben gekregen, loopt deze wat achter.

Beschikbaarheid

De Acer Chromebook 11 N7 krijgt een adviesprijs mee van €299.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Echt gemaakt voor in de schooltas
  • Reageert lekker snel
  • Voorzien van een touchscreen
  • Twee USB 3 poorten
  • Dual-band WiFi

THE BAD

  • Verouderde chipset
  • Geen gebruik gemaakt van USB-C
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram