Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Playstation 4 laat je nu games installeren op externe harddrives

Kom je ruimte te kort op de harddrive van een PS4, was het tot voor kort alleen mogelijk om de interne harddrive te vervangen. Hoewel het niet super ingewikkeld is, vraagt het toch wat werk. Bovendien is het geen hele flexibele strategie. Xbox en Wii U games kunnen al jaren gebruik maken van externe harddrives en daarmee snel, veel opslagruimte aan hun systemen toevoegen.

Met de nieuwste firmware update voor de PS4 consoles, maakt Sony deze functie eindelijk ook beschikbaar voor het Playstation systeem. De nieuwe functionaliteit zit in software update 4.50. De software zal ondersteuning bieden voor harddrives tot 8TB groot.

Een andere belangrijke feature is de ondersteuning voor 3D Blu-Ray films in combinatie met de PSVR. Zo kun je jezelf met de headset helemaal onderdompelen in 3D films. Handig nu er nog maar nauwelijks 3D geschikte TV’s op de markt verschijnen.

Naar verwachting zal Sony de komende dagen starten met de uitrol van deze software versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.