Nokia 6
Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Dit zijn de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6

Gisteren werd de iconische Nokia 3310 onthuld. Naast de revival van één van de best verkopende GSM’s ooit, kwam Nokia ook met haar eerste drie Android smartphones op de tribune. Het zijn de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6. Daarnaast krijgt die laatste een exclusieve uitvoering.

Nokia 3

De Nokia 3 zal het instapmodel van het Fins/Chinese merk worden. De behuizing is gemaakt van een aluminium frame en verder werkt Nokia de achterkant af met polycarbonaat plastic dat zeer sterk is. Het display heeft een doorsnede van 5 inch en wordt beschermd door Corning Gorilla Glass.

De Nokia 3 heeft zowel achter als voor een 8 megapixel camera zitten. Nokia levert het toestel af met een schone Android 7 installatie. Dus geen bloatware. Ondersteuning voor WiFi, Bluetooth en 4G zijn aanwezig net als NFC voor snelle koppeling met accessoires.

Nokia 3

De Nokia 3 draait op de MediaTek 6737 chipset die ook in de Moto E, Alcatel Shine, de goedkope uitvoering van de Asus ZenFone 3 Max, de Archos Graphite 50 & 55 en Alcatel A3 & U5 is toegepast. Je krijgt er toch een nette 2Gb aan werkgeheugen bij.

Nokia 5

Wil je het een stapje luxer, komt Nokia met de Nokia 5. Ook een Android 7 smartphone die vrij zal zijn van bloatware. Deze bevat een compleet metalen behuizing met daarin een Full HD 5,2 inch display. Dit display is aan de randen 2.5d afgewerkt en wordt door Corning Gorilla Glass beschermd. Het toestel krijgt voor een 8 megapixel selfie camera en achter nog eens 13 megapixels.

Nokia 5

Dit toestel draait op een rijker uitgeruste Qualcomm Snapdragon 430 chipset met ondersteuning voor 4G, bluetooth, WiFi en NFC. De chipset beschikt over een nette 2GB werkgeheugen en je krijgt 16GB aan interne opslagruimte.

Nokia 6

Voor nu lijkt de Nokia 6 het vlaggenschip van Nokia te zijn. HDM, het bedrijf achter Nokia, presenteerde het toestel eerder al in Azië. Toen nog exclusief voor die markt, maar nu komt het toestel ook deze kant op. Hoewel goedkoop, heeft het toestel een aardige lijst met features aan boord.

Net als de Nokia 5, draait dit toestel op de Qualcomm Snapdragon 430 chipset, maar nu krijg je 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. Ook hier kun je een microSD kaart plaatsen.

Nokia 6

De Nokia 6 is voorzien van een 5,5 inch IPS display met een Full HD resolutie en een helderheid van 450 nits. Het toestel is voorzien van stereo speakers en heeft dan ook Dolby Atmos ondersteuning aan boord. Het toestel biedt ondersteuning voor bluetooth, wifi, NFC en 4G LTE Cat 4.

Nokia 6 Arte Black

En dan is er nog de speciale Arte Black editie van deze Android smartphone. Hij is grotendeels gelijk aan de reguliere Nokia 6, maar kent toch een paar aanpassingen. Zo ligt er 4Gb aan werkgeheugen in waardoor je ineens een stuk sneller tussen apps kunt schakelen. Ook krijg je nu 64GB aan interne opslagruimte.

Beschikbaarheid

De Nokia 3 gaat €139 kosten. De Nokia 5 €189, de Nokia 6 €225 en de Nokia 6 Arte Black €299.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.