MWC: Dit is de Sony Xperia XZ Premium

Sony heeft vanmorgen tijdens het Mobile World Congress haar nieuwe vlaggenschip gepresenteerd. Het gaat om de Xperia XZ Premium. Het toestel dat moet laten zien wat Sony allemaal met Android kan. Zo kan de smartphone 960 beelden per seconde schieten om een super slow motion video in elkaar te zetten.

Ondanks de hardnekkige geruchten dat Samsung de hele voorraad Qualcomm Snapdragon 835 chipsets zou hebben opgekocht voor haar Galaxy S8+, komt Sony toch met een smartphone die deze chipset in zich heeft en daarmee de nieuwste en snelste techniek aan boord heeft.

Zoals je mag verwachten met deze chipset, is het toestel geschikt voor 24-bit hi-res audio. Voor bestanden die niet hi-res zijn, heeft Sony een eigen geluidsverbeteraar toegevoegd die detail aan de muziek probeert toe te voegen. Dit is Sony’s DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) technologie. Daarnaast zorgt Sony’s LDAC ervoor dat geluid vrijwel zonder kwaliteitsverlies naar jouw headset of speaker zal worden gestuurd.

Sony Xperia XZ Premium Camera

De Sony Xperia XZ Premium krijgt een 5,5 inch touchscreen mee. Het gaat hier om een display met 4K resolutie en ondersteuning voor HDR beelden. Het display is 2.5d afgewerkt aan de randen en wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 5. Verder is de body met metaal afgewerkt, stofbestendig en waterafstotend zodat je kunt bellen in de regen.

Echt bijzonder aan het toestel is de Motion Eye technologie. Deze plaatst geheugen in de beeldsensor. Hierdoor kan de camera vijf keer sneller beelden uitlezen. Tijdens het filmen kun je de slow-motion modus activeren waarna de camera in eens 960 beelden per seconde gaat vastleggen. Deze vertraagt het beeld met een factor vijf. Het toestel komt standaard ook met 64GB aan extra snel UFS opslaggeheugen en natuurlijk USB Type-C ondersteuning. Het toestel draait op Android 7.

Beschikbaarheid

De Sony Xperia XZ Premium ligt in het voorjaar in de winkel voor €749.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram