Het is geen geheim dat Samsung’s Galaxy S8 op de nieuwste chipset van Qualcomm zal draaien. Dit is eigenlijk al jaren het geval. Normaal zien we in dezelfde periode ook andere vlaggenschip smartphones met dezelfde chipset. Dit jaar zal dit anders zijn.

De nieuwe Qualcomm Snapdragon 835 chipset is ontworpen op basis van de 10nm architectuur van Samsung. Deze nanometers zijn erg belangrijk. Hoe kleiner, hoe sneller en energiezuiniger. Hoe kleiner, hoe lastiger de fabricage, dus minder fabrikanten die dit kunnen en meer uitval tijdens het productieproces.

Een LG insider heeft nu verklaard dat LG’s G6 vlaggenschip niet op dezelfde high-end chipset als Samsung zal draaien. In plaats daarvan zou LG een stapje terug zetten richting de Qualcomm Snapdragon 821. Één partij zou namelijk verantwoordelijk zijn voor het opkopen van de complete oplage chipsets die tot nu toe is geproduceerd. En de kans is groot dat dit Samsung is. Voor LG is het dus kiezen of delen. Een langzamere chipset of wachten tot er voldoende voorraden zijn om op te kopen. Gezien Samsung de lancering van de Galaxy S8 ook al naar achteren heeft gezet lijkt het duidelijk, LG lijkt niet te hebben willen wachten en dus maar voor een iets minder snelle chipset te hebben gekozen. Het is nu de vraag wat de andere merken gaan doen. Gaan merken als Sony ook voor een lichtere chipset, of wachten ze even. Tijdens het Mobile World Congress zal een hoop duidelijk worden.

Via Forbes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.