Vanmiddag konden we je hem al laten zien en zelfs de eerste specs opnoemen. Maar zojuist is hij officieel gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Met name het scherm van deze high-end Android tablet balt op.

Zoals we gewend zijn van de S klasse Android tablets, maakt Samsung gebruik van een Super AMOLED display. Één van dé redenen dat deze tablets wat duurder zijn. Met haar 2048×1536 (QXGA) resolutie kan de Samsung Galaxy S3 zonder problemen 4K content laten zien (iets omlaag gebracht in resolutie) met ondersteuning van HDR. Ook dat laatste is nieuw voor de Super AMOLED displays. Om films en series nog beter te maken, zitten er vier AKG speakers in. AKG is sinds afgelopen jaar onderdeel van Samsung. Wanner de tablet draait, zal de functie van de speakers worden aangepast zodat het geluid altijd klopt.

 

Voor de avonduren zit er ook een blauwfilter in dat met één aanraking wordt geactiveerd. Zo voorkom je dat jouw ogen blauwtinten registreren die je wakker kunnen houden. Ga je gamen, worden notificaties onderdrukt zodat je niet uit jouw game wordt gehaald.

Zoals vanmiddag gemeld, is dit ook de eerste S klasse tablet van Samsung met ondersteuning voor de S-Pen. Je kunt dus een stylus op het display gebruiken. Deze functie was altijd voorbehouden voor Galaxy Note tablets en smartphones, maar het lijkt erop dat Samsung afscheid gaat nemen van de Note naam. Steadler komt ook met een speciale S Pen voor Samsung. Dit is de Noris Digital, vormgegeven naar het iconische Noris potlood van het Duitse merk. Leuk detail.

Net als bij de Google Pixel C, komt Samsung met een snap-on keyboard. Een keyboard dat je niet hoeft te laden of te pairen. Handig.

Samsung introduceert de Galaxy Tab S3 met Android 6, maar een upgrade naar Android 7 is waarschijnlijk.

De Samsung Galaxy Tab S3 draait op een Qualcomm Snapdragon 820 chipset. Dit is een quad-core chipset met twee cores op 2.15GHz en 2 cores op 1.6GHz. Er ligt 4GB aan werkgeheugen in en 32GB aan interne opslagruimte. Het is ook mogelijk micro-SD kaarten te plaatsen. De chipset beschikt over 4G LTE Cat 6 ondersteuning, bluetooth 4.2, USB 3.1 (Type-C) en dual-band Wifi met ondersteuning voor ac.

Beschikbaarheid

De Galaxy Tab S3 WiFi gaat €679 kosten. De 4G versie €769.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.