Minix Neo U9-H
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Minix introduceert de Neo U9-H Android Mediaplayer

Minix komt opnieuw met een sterke Android Mediaplayer. Ditmaal op basis van Android 6.0.1 en met een aantal interessante features om premium content te bekijken. Van Microsoft PlayReady 3.0 tot Google Widevine level 1.

Die twee laatsten zijn erg belangrijk omdat ze het mogelijk maken premium content, beveiligd te kijken. Vooral streaming diensten vinden de aanwezigheid van dit soort technologie op een Android Mediaplayer enorm belangrijk. Hoewel ze doorgaans toch wel werken, krijg je nu vaak een lage kwaliteit stream om naar te kijken.

De nieuwe chipset van de Minix Neo U9-H is opgebouwd op basis van een 64-bit octa-core processor in combinatie met 2GB aan werkgeheugen en een Mali-820MP3 GPU. Je krijgt 16GB aan interne opslagruimte en een micro-SD slot. Micro-SD kaarten kunnen via de adoptable storage ondersteuning worden gezien als interne opslagruimte met bijkomende voordelen voor het installeren van apps.

De nieuwe Android mediaplayer biedt volledige ondersteuning voor 4K TV’s tot 60Hz en 10-bit HDR graphics. Qua audio is er officiële ondersteuning voor Dolby Digital Audio. Er is ondersteuning voor dual-band WiFi met ondersteuning voor zowel 802.11ac als 2 x 2 MIMO en bluetooth 4.1.

Je krijgt 3 USB 2.0 aansluitingen op de Minix Neo U9-H, een USB OTG poort, 3,5mm analoge audio uitgang, microfoon ingang, IR ontvanger en een gigabit LAN aansluiting. Het systeem maakt gebruik van HDMI 2.0.

Naast Android 6 installeert Minix ook haar eigen grafische schil en natuurlijk haar eigen XBMC port. Hoe de Minix Neo U9-H bevalt lees je over ongeveer anderhalve week.

Beschikbaarheid

De Minix Neo U9-H is vanaf 3 maart verkrijgbaar. Hij gaat €154,90 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.