De Galaxy Note 7 komt alsnog

Een opvallende stap van Samsung. De Koreaanse fabrikant van smartphones lijkt de Galaxy Note 7 toch te gaan uitbrengen. Samsung heeft een nieuwe accu laten ontwikkelen die kennelijk wel goed in de behuizing past en richt zich met de verkoop enkel op Vietnam en India.

Het gaat om gereviseerde exemplaren van de ongeveer 3 miljoen Galaxy Note 7’s die ergens in een pakhuis van Samsung liggen. De toestellen zijn voorzien van een accu die kleiner is en daardoor niet de problemen kent van haar voorganger. Er wordt ongeveer 10% in formaat ingeleverd.

Dit nieuws komt van Korea Economic Daily, waar ze anoniem zijn getipt. De gereviseerde toestellen zouden naast een nieuwe accu, ook een nieuwe behuizing krijgen om zo als nieuw eruit te zien. Op deze manier kan Samsung de componenten, die vele miljoenen waard zijn, hergebruiken en daarmee de financiële schade voor het bedrijf beperken. Bovendien zou Samsung minder kosten hebben aan het vernietigen van de voorraden.

Het is natuurlijk slechts een gerucht, maar onwaarschijnlijk is het zeker niet. Er zitten veel voordelen aan deze constructie. Voor nu wachten we vooral op de presentatie van de nieuwe S klasse toestellen. Deze nieuwe Android smartphones zullen spoedig worden gepresenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events