Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Vodafone en Ziggo verder als VodafoneZiggo

Op oudejaarsdag werd de fusie tussen de twee afgerond en brachten ze naar buiten dat ze onder deze combinatienaam verder gaan. Het nieuwe bedrijf komt voor de helft in handen van Ziggo moederbedrijf Liberty Global en voor de helft in handen van Vodafone Libertel B.V.

Om deze deal tot stand te laten komen heeft Vodafone Libertel B.V. €800.000 aan Liberty Global moeten betalen. Een investering die door besparingen op het netwerk en administratie in vier jaar terugverdient zou moeten zijn.

De gezamenlijke naam klinkt misschien wat lang, daar ga je als consument niet al teveel van merken. Het nieuwe bedrijf houdt beide merken gewoon in de markt. Ziggo blijft dus gewoon Ziggo en Vodafone blijft gewoon nog even Vodafone.

Wel zullen de twee mogelijk snel diensten gaan aanbieden op basis van elkaars netwerken. Vodafone heeft haar Vodafone Thuis dienst immers aan T-Mobile verkocht en kan hierdoor op dit moment geen TV diensten meer aanbieden. Andersom zal Ziggo op korte termijn mobiele diensten op een beter, dekkend netwerk aan kunnen gaan bieden. We zullen dan ook abonnementen gaan dien waarin de diensten van beiden gecombineerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.