Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Beer in a Box

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie selectie
  • Erg goede verzorging
  • Het gemak van laten bezorgen
  • Verschillende pakketten om uit te kiezen
  • Humor

THE BAD

De maaltijdbox is tegenwoordig helemaal hot. Vooral als je wel veel tijd hebt om te koken, maar geen tijd om naar de supermarkt te gaan. Maar wat doe je dan in het weekend? Dan is er nu ook de Beer in a Box. Wij mochten dit alternatief op de maaltijdbox op de proef stellen en begonnen te grommen van plezier.

Verantwoordelijkheid

Voor alle minderjarigen die dit lezen; alcohol is slecht voor je. Nix onder de 18, dus ga even iets anders lezen ;-).

Het concept

Het concept van Beer in a Box haakt natuurlijk in op de maaltijdpakketten die je wekelijks of maandelijks kunt laten bezorgen. Ook hier kun je voor een losse box of een abonnement kiezen. Daarbij zijn de mannen van Beer in a Box behoorlijk nuchter. Zo is het abonnement direct opzegbaar en levert het abonnement slechts eens per twee maanden een box.

Er zijn doorgaans drie verschillende boxen die je kunt kopen. De kleine beer (6 flesjes) voor €18, de grote beer (5 x 2 flesjes) voor €28 en de extra grote beer (12 flesjes) voor €31. Dit zijn de prijzen zoals ze op het moment van schrijven op de website van Beer in a Box worden vermeld.

Unboxing

Wij ontvingen van Beer in a Box het ‘de grote beer’ pakket. Een lekker sociaal pakket omdat ieder speciaalbier er twee keer in zit. Hierdoor kun je lekker met vrienden aan de proeverij gaan en ervaringen met elkaar delen.

Het pakket bevat bierkaartjes. Daarop lees je meer informatie over de bieren in het pakket. De kaartjes bevatten proefnotities en informatie over de brouwerij die achter het flesje zit.

Met proefformulieren kun je jouw eigen smaaknotities maken. Deze zijn duidelijk opgesteld zodat ze ook de beginnende proever prima op weg helpen. In ons pakket vonden we ook een receptenkaart met een recept dat op één van de speciaalbieren in het pakket is gericht. Bierviltjes maken het geheel af.

De verpakking zelf is goed uitgedacht. Er zit een kartonnen flesverdeler in de doos. Voor de flesjes erin gaan, strooien ze eerst wat schuim in de doos zodat de flesjes aan de onderkant beschermd zijn tegen stootschade. Daarna gaan de flesjes erin en wordt de doos verder opgevuld met schuimpjes. De beer doet er dus alles aan om de bieren zonder schade bij je te krijgen.

De selectie

Beer in a Box selecteert speciaalbieren van over de hele wereld, maar onze selectie komt toch vooral uit Nederland en België. Het blijft dus lekker in het Nederlandse taalgebied. Het gevaar van een selectie speciaalbieren is natuurlijk dat er iets tussen kan zitten dat je niet lekker gaat vinden. Gelukkig merken we aan deze selectie meteen al dat de smaken erg uiteenlopen. Met andere woorden, er zit zeer waarschijnlijk iets tussen dat je erg lekker zal vinden en je wordt sowieso uit jouw comfortzone getrokken. En daar draait het natuurlijk om. Nieuwe voorkeuren ontdekken.

De verzorging van de selectie is erg goed. De beschrijvingen kloppen ten opzichte van de inhoud van de flesjes. Bovendien is het meegeleverde recept ook passend bij het bier waar het voor geschreven is. Een mooie, complete beleving dus.

Conclusie

Over smaak valt te twisten. Ben je een beetje avontuurlijk ingesteld, dan is Beer in a Box een heerlijk alternatief op de maaltijdbox. De selectie is lekker divers. De verzorging is zeer goed en de humor alom vertegenwoordigd in de hele Beer in a Box beleving. Dit is hoe het moet. Hier wordt ik vrolijk van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.