Razer heeft opnieuw een bijzondere overname gedaan. Het grote merk in gaming accessoires heeft bekend gemaakt dat het Nextbit overneemt. Nextbit is de ontwikkelaar van de eerste echte cloud smartphone.

Razer is een bijzondere geschiedenis van overnamen aan het opbouwen. In 2015 kocht het bedrijf Ouya, een fabrikant van spelcomputers gebaseerd op Android. Een wereld waar het bedrijf een duidelijke link mee heeft. In 2016 volgde de overname van THX, één van de grootste audiomerken ter wereld. 2017 wordt opnieuw afgetrapt met een overname. Ditmaal heeft Razer het bedrijf Nextbit overgenomen.

Nextbit is de ontwikkelaar van de Robin smartphone. Een smartphone die, net als de oude Sidekick smartphones, volledig werkt in de cloud. Net als bij THX heeft Razer aangegeven dat ook nu het bedrijf zelfstandig blijft en vooral blijft doen wat het al deed. Toch is het opvallend dat met de overname de verkoop van de Robin smartphone per direct wordt gestaakt. Sterker nog, per februari 2018 zal het bedrijf geen software updates meer uitbrengen voor het toestel. De garanties vervallen al over een half jaar. Wanneer de servers offline gaan is nog onbekend, maar Razer zal dus een moment kiezen waarop alle verkochte smartphones veranderen in schroot. Wat dus de echte toekomst voor Nextbit wordt kan op dit moment niet gezegd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.