Arjan Olsder
Arjan Olsder

Razer koopt OUYA

OUYA is nog altijd één van de meest succesvolle Kickstarter projecten en ja, ook ik heb hier een OUYA staan. Al doe ik er al jaren niets meer mee omdat de hardware simpelweg verouderd is. Toch ziet Razer brood in de console en dat is opvallend. Razer kwam nog niet zo heel lang geleden met een eigen console op basis van Android.

Razer heeft Polygon bevestigt dat het van plan is om alle OUYA games via Google Play te gaan aanbieden. Een opvallende stap gezien de ontwikkelaars zelf vaak ook al een versie op Google Play aanbieden. Razer zou daarmee de eigen ontwikkelaars kunnen gaan beconcureren.

OUYA startte in 2013 op Kickstarter en wist daar $8 miljoen binnen te harken. De kleine console kostte toen 99 dollar en had voor die tijd aardige specs. Toch wist de console lang niet alle beloften na te komen en lanceerde met een batterij aan matige games. Toch heeft de OUYA console als één van de weinigen een vaste schare fans.

Razer’s avonturen op Android begonnen begin dit jaar. Net al concurrent MadCats vorig jaar, lanceerde Razer een Android miniconsole. De Forge genaamd. Een Android spelcomputer die er flitsend uitzag, maar geen enorme knaller bleek in verkoopaantallen. Het zou niet vreemd zijn als Razer de twee platformen gaat integreren. Hoe dan ook, de toekomst voor OUYA is onduidelijk door deze overname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.