Asus heeft onlangs haar eerste Tinker Board 90MB0QY1-M0EAY0 in de eerste winkels laten leggen. Net als bij de Raspberry Pi gaat het om een kleine, complete chipset waar je zelf een doel voor kunt ontwikkelen en waarvan je de hardware kunt uitbreiden.

Het Asus Tinker board draait op basis van een Chinese Rockchip RK3288 chipset. Dit is een quad-core 1.8GHz chipset met 2GB aan werkgeheugen. Een chipset die in theorie al krachtig genoeg is om een OS als Android te draaien, al hou je dan niet heel veel rekenkracht over voor andere taken. Bluetooth 4.0 en 2.4GHz WiFi n ondersteuning maken deel uit van de chipset.

Je krijgt op het bordje 1 LAN aansluiting en vier USB 2.0 aansluitingen. Daarnaast zit er natuurlijk een HDMI 2.0 poort op, een audio uitgang en een micro-USB aansluiting om het board van stroom te voorzien. Het bord zou 4K moeten kunnen uitsturen als we naar de specs kijken en naar de 4K aanduiding dat op het bord geprint is. Verdere uitbreidingen zijn onder anderen te maken via de GPIO pinnen die van een handige kleurcodering zijn voorzien.

Opvallend is dat veel van de componenten van het Tinker Board 90MB0QY1-M0EAY0 direct van Foxconn afkomstig lijken te zijn. Dit zou een teken kunnen zijn dat het deze Apple fabrikant is die de bordjes in elkaar zet voor Asus. De merknaam Asus zien we aan de bovenkant in ieder geval niet meer terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.