Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Mayfield Robotics (Bosch) presenteert de Kuri robot

Mayfield Robotics is een nieuwe start-up binnen Bosch die zich richt op intelligente robots. Tijdens de CES presenteert de start-up haar Kuri robot. Een robot voor het huishouden die dit jaar nog in de VS verkocht gaat worden.

De robot meet 50 CM hoog en kan, in tegenstelling tot de zojuist gepresenteerde LG Hub Bot, wel door het huis heen bewegen. De Kuri kan reageren op gedrag. Zo kan de robot ouders bijvoorbeeld laten weten dat kinderen thuis zijn gekomen van school, maar ook voor vermaak zorgen door bijvoorbeeld muziek af te spelen.

De Kuri is ontwikkeld in de VS. Mayfield Robotics heeft 30 ontwikkelaars in Californië die aan de robots werken. Wat de Kuri gaat kosten is nog onbekend evenals met welke apparaten in huis de Kuri zal kunnen communiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.