Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: LG gaat helemaal los met robots

Het was wel een beetje te verwachten dat 2017 het jaar van de robots zou worden. Vorig jaar tijdens de IFA kwamen we al een aantal leuke exemplaren tegen, maar weinig van de grote merken. Dit jaar lijkt LG helemaal los te gaan. Van robots voor in en om huis tot in en om de luchthaven.

LG Hub Bot

De LG Hub Bot is dé robot voor in huis. Hij maakt gebruik van Amazon’s Alexa om als slimme, spraakgestuurde assistent te functioneren. Zo kan de LG Hub Bot ook andere slimme apparaten in en om het huis bedienen. Het display (waar je de ogen ziet) kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld de binnenkant van de koelkast te laten zien.

De robot lijkt niet heel mobiel te zijn, maar kan wel draaien en keren om zo, in combinatie met het display, emoties te tonen. Hij kan zelfs knikken met het hoofd. De camera zorgt ervoor dat de Hub Robot ook mensen en gedragspatronen kan herkennen.

Naast de Hub Robot zelf laat LG weten ook met mini robots te komen die de functionaliteit verder door het huis verspreiden.

LG Robotgrasmaaier

LG bouwde al robots die stof konden zuigen en gaat nu ook de tuin in. LG voegt zichzelf toe aan de serie bedrijven die robotgrasmaaiers bouwen. De sensoren en technologie van de stofzuigers wordt gebruikt om te zorgen dat de robotgrasmaaier intelligent zijn weg op het gras kan vinden.

LG Airport Guide Robot

De LG Airport Guide Robot is een robot die mensen helpt navigeren op het vliegveld. LG is al bezig met de verwerking van een order van Korea’s Incheon Airport. Op basis van de vliegticket kan de robot mensen naar de gate begeleiden of gewoon aanwijzingen geven. Hij kan laten zien wat het weer op de bestemming is en aangeven hoelang het nog duurt voor je bij de gate bent. Handig.

LG Airport Cleaning Robot

De LG Airport Cleaning Bot is eigenlijk een robotstofzuiger op steroïden. Hij heeft een vergroot reservoir en verschillende borstels en motoren om vuil te verwijderen. Een serie sensoren moet er voor zorgen dat de robot tussen de mensen door kan navigeren zonder dat er ongelukken gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.