CES: Linksys introduceert de EA9300 tri-band router

Linksys EA9300

Linksys heeft de CES aangegrepen om een nieuwe tri-band router te introduceren. Het gaat om de EA9300. Een AC4000 router. Daarmee komt hij iets onder de specs van de grotere EA9500 te liggen die we eerder dit jaar met succes reviewden. Dat blijft voor nu het topmodel binnen de serie.

Het voordeel van Tri-Band wist zich afgelopen jaar al in de high-end routers van diverse merken te laten ervaren. Door de 5GHz band in tweeën te knippen worden snelle en langzamere apparaten op de 5GHz band gescheiden. Zo hoeven de snelle apparaten niet te leiden onder de langzame. Bovendien propt Linksys ook nog eens MU-MIMO ondersteuning op die band. Apparaten met MU-MIMO ondersteuning profiteren dus van net even wat meer bandbreedte dan apparaten zonder MU-MIMO. Uiteraard maakt de EA9300 ook gebruik van Beamforming om de verbinding tussen router en apparaat te verbeteren.

Op 2.4GHz levert de EA9300 een verbindingssnelheid van 750Mb per seconde. Op 5GHz krijg je twee netwerken met een snelheid van 1.625Mb per seconde. Daarnaast krijg je vier gigabit aansluitingen aan de achterkant. Daar vinden we ook nog eens twee USB 3.0 aansluitingen om data op het netwerk te delen.

Om de router verder te versnellen, ligt er een dual-core 1.8GHz chipset in. Deze krijgt 512MB aan werkgeheugen en 256MB interne opslagruimte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.