CES: Linksys en Rivet Networks introduceren de WRT32X Gaming Router

Rivet Networks staat bekend als het bedrijf achter Killer Networking producten. Netwerkproducten die zich vooral richten op gamers en zorgen dat games absolute prioriteit krijgen op het netwerk. Het bedrijf levert haar technologie onder anderen aan MSI. Nu heeft het bedrijf ook samengewerkt met Linksys om de WRT32X te ontwikkelen.

De naam van de WRT32X alleen al is beschrijvend aan wat je krijgt. De WRT is de klassieke blauw-zwarte routerlijn die Linksys een kleine twee jaar geleden nieuw leven in blies. De lijn stond al bekend om de mogelijkheden om zelf de firmware aan te passen en zo echt naar jouw hand te zetten. Iets waar ook gamers dankbaar gebruik van hebben gemaakt. 32X zou een subtiele verwijzing kunnen zijn naar de legendarische 32X hardware van SEGA in de jaren 90.

Normaal beheert de killer technologie vooral de prioriteiten op de PC waarmee je aan het gamen bent. Nu de router met de Killer Prioritization Engine is uitgerust, kan ook het netwerkverkeer van overige gebruikers op het netwerk worden beheerd. Hierdoor kan de verbinding van de gamer worden geoptimaliseerd zonder het andere internetverkeer in huis onnodig te laten lijden.

De hardware is verder netjes up to date. We vinden een dual-core 1.8GHz processor aan boord met 512MB aan werkgeheugen en 256MB interne opslagruimte. De router is volledig Tri-Stream compatible met ondersteuning voor 802.11ac Wave 2. Voor bedrade verbindingen zitten er 5 gigabit poorten op.

Beschikbaarheid

De Linksys WRT32X ligt in het voorjaar in de winkel voor €299,99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.