CES: LG introduceert Nano Cell als alternatief op LCD TV’s

Met Nano Cell introduceert LG tijdens de CES een nieuwe displaytechnologie die superieur moet zijn aan de huidige LCD technologie. Zo levert het nieuwe display onder anderen een veel bredere kijkhoek zonder dat kleuren veranderen.

Dit komt doordat de Nano Cell technologie er voor zorgt dat alle deeltjes die onderdeel uitmaken van een pixel even groot zijn en een doorsnede van een nanometer hebben. In een hoek tot 60 graden moet de kleur van de pixel gelijk blijven. Met deze nieuwe techniek wordt ook de HDR ondersteuning een stuk breder. Zo kunnen de nieuwe TV’s ook Dolby Vision, HDR10 en HLG aan. Tijdens de CES laat LG diverse nieuwe TV’s zien waaronder TV’s met deze Nano Cell schermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.