CES: Lenovo toont slimme speakers, NAS en een berg nieuwe laptops

Lenovo brengt natuurlijk een berg nieuwe laptops en tablets mee naar de CES (en daar praat ik je snel doorheen), maar ook een nieuwe slimme speaker. Daarmee betreedt ook Lenovo de markt van de connected speakers en Lenovo heeft Amazon’s Alexa als partner gekozen.

Lenovo Smart Assistant

De slimme speaker is Lenovo Smart Assistant gedoopt en zal naar verwachting niet snel naar Nederland komen. Dit door de keuze van Lenovo om de technologie van Amazon te integreren. Die wordt hier officieel nog niet ondersteund. Lenovo is niet de eerste die deze stap zet. Ook Harman/Kardon komt met een Alexa speaker. De versie van Lenovo gaat $129 kosten en behoort daarmee wel tot één van de goedkopere opties.

Lenovo Smart Storage NAS

Ook de overname van IOmega begint vorm te krijgen tijdens deze CES. Ook dat merk lijkt (net als IBM en Motorola) op de achtergrond te geraken. Tijdens de CES presenteert het merk de Lenovo Smart Storage.

Deze nieuwe NAS komt standaard met 2TB of 6TB aan opslagruimte. Hij draait op een Intel Celeron N3060 chipset met 2GB aan werkgeheugen en een eigen 8GB emmc SSD om het OS snel te laten draaien. Er zit een gigabit LAN aansluiting op in combinatie met 5GHz WiFi. Hij ligt rond mei in de winkel.

Lenovo 500 Multimedia Controller

Onder de accessoires vinden we ook een nieuw toetsenbord, de Lenovo 500 Multimedia Controller. Een draadloos toetsenbord met ingebouwd touchpad. Het gaat om een toetsenbord dat je in principe in twee handen vasthoudt en met de duimen bedient.

Lenovo X1 Carbon

Dit jaar gaan we ook een nieuwe uitvoering van de succesvolle Lenovo X1 Carbon zien. De Lenovo X1 Carbon is uitgerust met een infraroodcamera voor gezichtsherkenning onder Windows Hello. Optioneel zit er een LTE modem in met een downloadsnelheid van 300Mb per seconde en 50Mb uploadsnelheid. De nieuwe behuizing meet nog 15,95mm dik en het gewicht is teruggebracht naar 1,2 kilo. De meest nuttige upgrade zit hem echter in de USB poorten. Je krijgt nu twee USB-c aansluitingen en daarmee weer meer vrijheden.

Lenovo Miix 720

Één van de meest noemenswaardige producten die Lenovo aan haar assortiment toevoegt is de Lenovo Miix 720. De nieuwe hybride laptop waarvan het toetsenbord van her scherm losgetrokken kan worden volgt de Miix 700 op. Het display van de Lenovo Miix 720 heeft een doorsnede van 12 inch en een resolutie van 2880×1920 pixels. Een Full HD filmpje kijken is dus geen enkel probleem.

In de Lenovo Miix 720 ligt een nieuwe chipset van Intel met 16GB aan werkgeheugen. Via de infrarood camera aan de voorkant worden gebruikers herkend met Windows Hello. De accuduur van de Lenovo Miix 720 moet op 8 uur liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.