CES: LeEco komt met twee Android fietsen

Google grapte afgelopen april dan wel over de Self-Driving Bike, de Amsterdammers van VanMoof lieten niet al te lang daarna al zien dat de fiets echt wel slimmer kan. Het Chinese LeEco gaat nu nog een flinke stap verder en produceert fietsen op basis van Android.

LeEco komt met zowel een racefiets als een mountainbike. Beide fietsen zijn uitgerust met een 4 inch touchscreen en draaien op een aangepaste versie van Android 6. LeEco heeft de nieuwe vormgeving BikeOS genoemd. Een Qualcomm Snapdragon 410 chipset drijft het geheel aan en de computer wordt gevoed door een 6.00mAh accu.

Qua fiets is het ook allemaal high-end. Zo zijn de fietsen gemaakt op basis van een koolstof frame en lijkt LeEco voor de verschillende technische onderdelen met andere fabrikanten samen te werken. LeEco is immers zelf geen fietsmerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.