CES: Epson komt met slanker design voor EcoTank printers

Inmiddels zijn we hier op kantoor aardig enthousiast over de Epson EcoTank printers. We hebben al bijna een jaar een machine draaien en nog niet één keer hoeven bijvullen. Maar ze zijn wel een beetje aan de forse kant. Dit lost Epson dit jaar keurig op.

De EcoTank printers zijn doorgaans reguliere printers die technisch enkele aanpassingen en een uitbouw hebben gekregen. Dit ziet er nog wat grof uit. Bij de nieuwe modellen wordt dit anders. De module waar de inktflessen in zitten wordt een stuk compacter.

Met 15 miljoen verkochte EcoTank printers heeft de nieuwe categorie zich aardig bewezen. Printers waarbij je als consument gewoon de volle prijs voor de technologie betaald om daarna nooit meer teveel voor de inkt te betalen. Gewoon omdat die in grote flessen komt in plaats van dure, kleine cardridges.

De eerste modellen in de nieuwe designlijn zijn de ET-2600 en ET-2650. Standaard levert Epson deze printers uit met genoeg inkt voor 4.500 pagina’s zwart-wit en 7.500 pagina’s in kleur. Epson schat dat deze manier van inkt inkopen uiteindelijk tot 74% aan kosten per print bespaart.

Het grote verschil tussen de ET-2600 en ET-2650 is dat die eerste een iets goedkoper model is. Er mist een LCD display, een kaartsleuf om direct foto’s af te kunnen drukken en ook WiFi direct ontbreekt. Daarnaast kunnen de printers allemaal ook scannen en kopiëren, verbonden worden via WiFi en gebruikt worden om direct vanaf smartphones en tablets te printen.

Beschikbaarheid

De Epson ET-2600 en ET-2650 liggen vanaf februari in de winkel voor €269 en €299.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.