Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Canon kondigt nieuwe modellen aan

Canon heeft tijdens de CES een aantal nieuwe modellen aangekondigd waaronder compactcamera’s en drie nieuwe camcorders. We pikken de highlights er even uit.

We beginnen met de compact camera’s waarin door Canon maar liefst drie modellen worden toegevoegd, namelijk de; Ixus 185, Ixus 190 en de Powershot SX 430 IS. Alle drie de modellen zijn voorzien van een 20 megapixel lens, WiFi en bieden de mogelijkheid om in HD te filmen.

Met de komst van de “date button” heeft Canon een nieuwe functie toegevoegd aan deze reeks compactcamera’s. Doormiddel van deze nieuwe button worden datum en tijd eenvoudig toegevoegd aan je foto zodat je altijd weet op welke moment de foto genomen is. Op zich een leuke toevoeging maar of het echt een reden is om deze camera aan te schaffen vragen we ons af.

Naast de introductie van drie nieuwe modellen heeft Canon ook een vernieuwing uitgebracht van een bestaand model; De Canon Powershot G9 X Mark II. Helaas zijn er ten opzichte van zijn voorganger, de Canon Powershot G9 X, buiten een nieuwe processor die moet zorgen voor betere foto’s bij weinig licht, weinig nieuwigheden te ontdekken. Het uitblijven van een aantal echt vernieuwende functionaliteiten is wat ons betreft dan ook een gemiste kans.

Ook in het segment camcorders is nieuws te melden want Canon voegt in de Legria HF-Serie drie nieuwe modellen toe.

De Legria HF R806, Legria HF R86 en Legria HF R88 beschikkende over de zelfde functionaliteiten als hun voorganger en worden uitgebreid met een aantal nieuwe functionaliteiten waaronder slow en fast motion effecten en verbeterde beeldregistratie bij weinig licht.

Wij zijn vooral erg nieuwsgierig naar de kwaliteit van de slow en fast motion effecten en kijken dan ook uit naar de komst van deze nieuwe camcorders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.