T-Mobile voor de rechter om datavrije muziek

Er is lang gevochten voor de netneutraliteit in Nederland en in Europa. Er was enige tijd spraken van dat providers bepaalde diensten duurder zouden willen maken omdat ze meer dataverbruik opleverden. Denk aan Google als zoekmachine. Gelukkig is daar een stokje voor gestoken, maar datzelfde stokje zit T-Mobile nu behoorlijk in de weg.

Eerder dit jaar lanceerde T-Mobile haar datavrije muziek aanbod. Klanten van T-Mobile hoeven hierdoor niet te betalen voor de MB’s die worden verstookt met het luisteren naar muziek. Als klant van T-Mobile krijg je hierdoor meer vrijheid. Bovendien werkt T-Mobile er hard aan om nieuwe muziekdiensten te vinden en aan de datavrije zone toe te voegen.

Echter is het aanbod van T-Mobile compleet in strijd met de netneutraliteit. T-Mobile bevooroordeeld muziekaanbieders immers ten opzichte van elkaar. Er zijn er immers zo veel dat het nog lang zal duren voor T-Mobile alle aanbieders wereldwijd tegen het 0-tarief zal doorgeven. Bovendien past het niet in de visie van netneutraliteit van de ACM die doorgaans toch prima werk verricht.

T-Mobile geeft echter aan dat de dienst wel in lijn is met Europese regels als het gaat om zero-rating zoals dit heet. Iedere muziekdienst mag zich immers aanmelden voor de dienst om zo vrijgesteld te worden. Zonder dat T-Mobile eisen stelt aan de dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events