Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Withings Wireless Blood Pressure Monitor (anno 2016)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk zelf aan te brengen
  • Snelle en gemiddelde metingen mogelijk
  • Mooi tijdsverloop
  • Export mogelijkheden voor de huisarts
  • Data te combineren met metingen andere Withings apparaten
  • Koppelingen met IFTTT mogelijk

THE BAD

Gezond het nieuwe jaar in. Dat willen we allemaal, ook bij GadgetGear. Tijdens de bouw van ons Het Innovatieve Huis zijn we dan ook flink aan de slag gegaan met eHealth oplossingen. En daar schrijven we deze week natuurlijk volop over. Vandaag alles over de Withings Wireless Blood Pressure Monitor. Inderdaad. Een high-tech, draadloze bloeddrukmeter.

En dit is een beetje vals spel. Begin 2015 schreven we namelijk al eens over de Withings Wireless Blood Pressure Monitor. Die was toen al verre van nieuw. Inmiddels zijn we een paar jaar verder. Technisch lijkt er weinig veranderd, maar de integratie met de app en apps van derden is wel flink aangepakt. Zo op het randje van 2016 bekijken we deze eHealth gadget dus gewoon nog een keertje.

Unboxing

In de unboxing vinden we eigenlijk niets bijzonders. Er zit een stukje documentatie in en een adaptertje voor de Micro-USB plug. De batterijen zitten al in de bloeddrukmeter.

Design

Qua design zien we geen aanpassingen. Het design van de meter is zo gemaakt dat deze gemakkelijk door jezelf om de arm te binden is. Daarbij gaat de hele unit om de arm en niet alleen de gesp die we bij traditionele bloeddrukmeters zien.

Withings is namelijk zo slim geweest om de compressor en sensoren te integreren in de aluminium pijp die in het design is weggewerkt. Dus geen los kastje, irritant luchtslangetje etc. Gewoon alles in één. Het nadeel is alleen wel dat je de gesp niet los kunt wassen.

App

In onderstaande video praat ik je door de app heen. Dit geeft een algemeen beeld van wat je allemaal met de Withings Healt Mate app kunt doen. In de app versmelten datastromen die uit verschillende eHealth oplossingen van Withings komen. Vandaar dat we het ook meteen over de nieuwe Body Cardio weegschaal hebben. Die kan immers nog meer gegevens over het hart meten.

Specifiek voor de Withings Wireless Blood Pressure Monitor kun je in de app twee meetvormen gebruiken. De enkele, snelle meting en de gemiddelde meting. Die laatste meetvorm herhaalt drie metingen met een tussenpauze van 30 seconden. Die laatste meting duurt natuurlijk wat langer, maar geeft wel een betrouwbaarder beeld van de bloeddruk.

Op basis van de uitslagen trekt de Withings Health Mate app ook een voorzichtige conclusie. Op basis hiervan zou je een bezoek aan de huisarts kunnen plannen. De gegevens uit de app zijn ook voor de huisarts te exporteren. Handig, want zo krijgt de huisarts beter inzicht in het verloop van jouw gezondheid. Dit geeft een beter beeld dan de steekproeven die de huisarts tijdens een bezoek uitvoert. Bovendien is ook dan jouw stemming sterk van invloed op de metingen. Dus thuis meten is zeker zinvol.

IFTTT

En dan is er nog IFTTT. Inderdaad één van dé redenen dat de Withings Wireless Blood Pressure Monitor binnen ons Het Innovatieve Huis past. We kunnen via IFTTT bijvoorbeeld ook de gegevens vastleggen in een spreadsheet. Of een Hue lamp vrolijk groen kleuren bij een meting die binnen bepaalde doelen ligt. De bloeddrukmeter wordt zo onderdeel van jouw smart home.

Conclusie Withings Wireless Blood Pressure Monitor

We zijn een paar jaar verder. Aan de hardware van de Withings Wireless Blood Pressure Monitor lijkt niet veel veranderd. Op het vlak van de software wel. De feedback is breder van opzet en dieper geïntegreerd met de data van andere Withings apparaten. Hier ligt duidelijk de kracht van het ecosysteem dat Withings aan het bouwen is.

Beschikbaarheid

De Withings Wireless Blood Pressure Monitor is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.