Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Withings Wireless Blood Pressure Monitor

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi ontwerp
  • Klein
  • Handige app
  • Betrouwbare metingen

THE BAD

  • Het is echt even wennen om de Wireless Blood Pressure Monitor goed om de arm te doen.

LET OP: In 2016 is een nieuwe review verschenen.

Bloeddrukmeters lijken saaie producten. Toch weten ze bij Withings er iets bijzonders van te maken. De Wireless Blood Pressure Monitor is compleet draadloos en werkt samen met jouw smartphone zodat je daarin een waar gezondheidsprofiel kunt opbouwen. Ideaal voor iedereen die last heeft van een te hoge of te lage bloeddruk.

Unboxing

Withings levert de Wireless Blood Pressure Monitor compleet met een handleiding en batterijen. De app download je natuurlijk gewoon via Google Play of de App Store.

Design

Het gros van de bloeddrukmeters maakt gebruik van een gesp. Hierdoor zijn ze gemakkelijk strak om de arm te dragen. Daar staat tegenover dat de compressor, display etc in een losse kast zitten. Dit maakt ze wat lomp om met je mee te nemen.

Withings-Wireless-Blood-Pressure-Monitor

Withings laat duidelijk een compleet andere designfilosofie zien. De rol van de Wireless Blood Pressure Monitor is voorgevormd van metaal. Het veert wel, maar stuurt wel hoe de Wireless Blood Pressure Monitor om de arm moet zitten. Dit is in het begin enorm wennen, maar het is niet beter of slechter dan de ouderwetse gesp. Het grote voordeel is vooral dat nu de hele bloeddrukmeter aan de band zelf vast zit.

De Withings App

Withings levert voor de Wireless Blood Pressure Monitor zowel een Android als iOS app. Deze download je gewoon gratis via de betreffende app store. De app houdt keurig all metingen bij, maar begeleidt je ook in het nemen van metingen.

Wanneer je de installatie van de Wireless Blood Pressure Monitor hebt doorlopen, zal de Android versie van de app op de achtergrond een klein programma laten draaien dat checkt of je de meter aanzet. Wanneer je de meter aanzet, start meteen het scherm om de meting te nemen. Handig!

Hoewel het meten van de bloeddruk nog steeds geen exacte materie is (net als de criteria voor een te hoge of een te lage bloeddruk), gaat Withings uit van de algemene manier van meten zoals onder anderen in Nederland en Frankrijk plaatsvindt. Rechtop zittend met de handen rustend op een tafel en de benen keurig naast elkaar.

Hoewel je in één keer een meting kunt laten doen, adviseren de huisartsen die ik heb gesproken om gebruik te maken van de auto modus. De auto modus doet, met een interval van 30 seconden, drie metingen. Het gemiddelde wordt daarna als waarde opgeslagen in jouw overzicht. Daarmee heb je een zeer betrouwbaar getal in handen.

Bij bijzonderheden is het ook mogelijk om notities aan de metingen toe te voegen. Het teruglezen daarvan is alleen wel wat lastiger. Wil je een meting bij een ander doen, is er ook een gastmodus. Zo voorkom je dat de bloeddrukwaarden van iemand anders in jouw Withings overzicht worden opgenomen. Daarnaast kun je de waarden exporteren voor gebruik door een huisarts. Hiermee laat Withings zien dat het heel goed heeft nagedacht over het gebruik van een bloeddrukmeter.

IFTTT

De Wireless Blood Pressure is via de Withings app ook aan IFTTT verbonden. Wil je automatisch al jouw metingen in een Excel sheetje laten plaatsen, is dat geen enkel probleem voor de Wireless Blood Pressure. Gewoon een IFTTT actie koppelen aan Google Docs en je bent klaar. Voor inspiratie kun je in het IFTTT kanaal van Withings kijken.

Conclusie

Bloeddrukmeters waren altijd domme dingen. Withings is er in geslaagd om met de Wireless Blood Pressure Monitor eindelijk een slimme meter neer te zetten. Een meter die je instrueert om goed te zitten en de nauwkeurigheid van de metingen zo groot mogelijk weet te houden. Een meter waar ook de huisartsen die wij spraken potentie in zien.

Check de prijs van de bloeddrukmeter bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.