Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Allocacoc PowerUSB Portable (Powerbank)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Leuk design
  • Handig dat je hem direct op het stopcontact prikt
  • Goed nagedacht over cable management

THE BAD

  • 2,1 ampère over vier USB aansluitingen is tegenwoordig toch echt wel krap

We kennen het Nederlandse Allocacoc al van haar PowerCube Extended. Misschien wel de meest slim vormgegeven stekkerdoos ooit. Naast die bijzondere blokken, maken ze ook powerbanks. De PowerUSB Portable is de grootste van de twee.

Unboxing

Wij kregen de PowerUSB zonder verpakking mee. Standaard zit er een EU plug bij om hem op ieder stopcontact te kunnen laden.

allocacoc-powerusb-portable_mg_1650

Design

Net als bij de PowerCube, zien we ook hier weer een slim stukje design van Allocacoc. De twee rode blokjes op de hoeken van de PowerUSB Portable zijn namelijk kabelgeleiders. Hier kun je jouw USB kabels omheen wikkelen en vastzetten. Geen gerotzooi met losse kabeltjes dus.

In het witte plastic is een batterijsymbool gegraveerd. Het valt niet op, maar hier achter zitten witte LED’s die dwars door het plastic schijnen wanneer je de accustatus uitleest. Simpel en briljant design tegelijk.

allocacoc-powerusb-portable_mg_1645

Specs

De PowerUSB Powerbank is voorzien van een CE keurmerk. Belangrijk gezien je de powerbank direct op het stopcontact kunt plaatsen. Een feature waarmee de PowerUSB Portable zich goed weet te onderscheiden van andere powerbanks.

De powerbank heeft een capaciteit van 5.000mAh. Een Apple iPhone 7 kun je twee en een half keer laden. Een Huawei Mate 9 1,25 keer. Om jouw gadgets op te laden, moet je een eigen USB kabel gebruiken. Er zijn vier USB poorten beschikbaar. De maximale totale laadspanning bedraagt 2,1 Ampère. Sluit je meerdere apparaten aan, zal hij deze spanning netjes verdelen. Het opladen van de Allocacoc PowerUSB Portable duurt 4 uur.

allocacoc-powerusb-portable_mg_1637

Gebruik

Het lijkt heel handig, vier USB laadpoorten. Tot je merkt dat deze vier 2,1 Ampère moeten verdelen. Twee iPad’s tegelijk opladen zit er dus niet in. Buiten dat feitje presteert de powerbank wel lekker. Daarnaast lokt de 230v stekker op de powerbank het uit om de powerbank als laadstation in het stopcontact te gebruiken. Dat kan, maar je moet één ding niet vergeten. Je moet even op het knopje drukken zodra jouw apparaten zijn aangesloten. Anders worden deze niet opgeladen. Iets waar ik na de eerste dag met deze powerdank achter kwam ;-). Qua usability zit hier nog een klein puntje dat voor verbetering vatbaar is.

allocacoc-powerusb-portable_mg_1662

Conclusie Allocacoc PowerUSB Portable

Het design van de Allocacoc PowerUSB Portable is erg goed. Helaas sluit het niet naadloos aan op de PowerCube omdat de PowerUSB net even wat kleiner is, maar er is wel heel erg goed over nagedacht. Dutch Design dus ;-). Qua capaciteit zit het allemaal net even wat minder in elkaar. Veel USB poorten is leuk, maar daar hou je weinig van over als je maar 2,1 Ampère te verdelen hebt. Ben je niet van plan om ze steeds gelijktijdig te gebruiken, is er eigenlijk niets aan de hand en blijft het toch een heel leuk product.

Beschikbaarheid

De Allocacoc PowerUSB Portable is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.