Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Allocacoc PowerCube Extended

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Kubusvorm werkt erg goed in combinatie met adapters
  • Bevestigingsmateriaal meegeleverd
  • Voorzien van alle keurmerken

THE BAD

Een leuk design kan ook briljant zijn. Zeker als het om een product gaat dat relatief uitgekauwd lijkt te zijn. Enkele weken geleden ontmoette we het Delftse Allocacoc. Het bedrijfje gaf ons haar PowerCube Extended mee. Een relatief simpel product waarmee het al jaren weet te scoren. Het is namelijk briljant.

Unboxing

Allocacoc levert de PowerCube met een verlengsnoer van 1,5 meter, een clip om hem aan de muur of onder een bureau te monteren en een clip om de kabel mee vast te zetten. Mooi compleet.

Design

De PowerCube Extended van Allocacoc is wat we hier in Nederland nou typische een stekkerblok noemen. Maar dan anders. Het stekkerblok van Allocacoc is als een vierkant vormgegeven. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar heeft ook de nodige voordelen.

Het belangrijkste is dat het mogelijk is om aan alle kanten adapters op dit stekkerblok te plaatsen. Daarbij zitten ze elkaar niet snel in de weg. Slim. Daarnaast heb je op relatief weinig plek, toch vijf stopcontacten ter beschikking. Vier als je de PowerCube op een wand of onder een bureau gaat monteren. En dan zijn er nog de leuke kleuren. Goed bedacht dus.

Allocacoc Powercube Extended

Specs

Het gros van de branden in huis ontstaat in slechte stekkerblokken. Allocacoc heeft zowel een CE als een KEMA keur en TÜV certificaat voor haar PowerCube gekregen. Qua veiligheid zit het dus wel goed. Het stekkerblok kan maximaal 16 ampère aan en alle stopcontacten zijn zowel geaard als voorzien van kinderbeveiliging. Een spijker erin steken is dus een behoorlijke uitdaging.

Snoer van de Allocacoc Powercube Extended

Conclusie Allocacoc Powercube Extended

Allocacoc weet met de PowerCube een schijnbaar uitontwikkeld product opnieuw uit te vinden. De mogelijkheid om aan alle kanten adapters te plaatsen is simpelweg briljant en maakt de PowerCube één van de meest flexibele stekkerdozen die hier tussen de bureaus rondzwerft. Een compliment waardig.

Beschikbaarheid

De Allocacoc PowerCube Extended is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.