GadgetGear.nl

Review: Aftershokz Bluez 2S (ultrasone headset)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Aftershokz Bluez 2S met 4.5 sterren.

The Good
  • Zuiver geluid
  • Geen restgeluid waar anderen zich aan kunnen storen

The Bad
  • Voor de liefhebbers van bass gaat hij niet heel diep

Afgelopen maand las je alles over de Aftershokz Trekz Titanium. Een ultrasone headset die muziek via het kaakbeen de gehoorgang in leidt. Die headset was echt gericht op sporters, dus vandaag hebben we de Aftershokz Bluez 2S 2S. Dezelfde techniek, maar in een zakelijk jasje gestoken.

Unboxing

Qua unboxing valt er helemaal niets te klagen over de Aftershokz Bluez 2S. In het doosje zit niet alleen een micro-USB laadkabel, maar ook een handig reistasje. En natuurlijk de nodige documentatie.

Design

De Aftershokz Bluez 2S was er nog voor de Aftershokz Trekz Titanium. Die laatste is echt gemaakt om te sporten en is mooi, slank van vorm. De Aftershokz Bluez 2S kan ook gewoon gebruikt worden om mee te sporten, maar zou ook netjes boven een maatpak kunnen. De Aftershokz Bluez 2S is IP55 zweetbestendig en zal ook in de regen gewoon overleven. Onderdompeling is niet mogelijk.

De Aftershokz Bluez 2S is veel statischer qua vormgeving door de rechte, brede band die achter jouw hoofd langs loopt. Misschien zelfs wel futuristisch qua uiterlijk. Mits je de zwarte neemt natuurlijk. Er zijn ook sportievere kleuren en er is zelfs een legergroene uitvoering die wat meer op gamers lijkt te zijn gericht. Sterker nog, daarvan hebben ze ook een uitvoering speciaal voor gamers gemaakt met de naam Gamez.

aftershokz-bluez-2s_mg_2313

Bediening

De bediening van de Aftershokz Bluez 2S zit netjes achter het rechter oor weggewerkt. Net als de aansluiting om de Aftershokz Bluez 2S op te laden. De bediening beperkt zich wel tot power en volume bediening.

aftershokz-bluez-2s_mg_2311

Geluidservaring

De Aftershokz Bluez 2S is een bijzonder headset. Deze maakt gebruik van ultrasone technologie. De headset klemt zichzelf op het kaakbeen, net voor het oor. De supersnelle trillingen worden op die manier via het kaakbeen richting de gehoorgang gestuurd. Om te zorgen dat je een compleet audiospectrum hoort, heeft Aftershokz de PremiumPitch+ technologie ontwikkeld en in de Bluez 2S geplaatst.

Het gevolg is dat het geluid ook echt uit alle onderdelen van de muziek bestaat, maar wel echt zoals het gecodeerd is. Er zit dus geen overdreven bass in zoals we van Beats headsets kennen. Het geluid is gewoon enorm zuiver. Belangrijker nog is het voordeel dat de gehoorgang vrij blijft. Dit is precies wat deze headsets nou zo fijn maakt tijdens het sporten. Je hebt wel een goed geluid, maar blijft de omgeving toch horen. Of het nou de fitness instructeur is die je aan het drillen is of dat je aan het fietsen bent en de banden van de Tesla achter je met het wegdek hoort verkleven. Muziek tijdens het sporten is ineens een heel stuk veiliger geworden.

aftershokz-bluez-2s_mg_2306

Nu is het natuurlijk wel zo dat jouw gezicht en schedel voor een belangrijk deel het geluid vormen. Ik kan de muziek niet horen zoals een ander deze hoort. Er zitten kleine verschillen in. Dat kan niet anders. Maar dat is met een gewone headset eigenlijk ook het geval. De ene gehoorgang is de andere niet.

Een laatste voordeel qua geluidsbeleving is dat er vrijwel geen geluid weglekt. Je kunt er voor kiezen de Aftershokz Bluez 2S op zijn hardst te zetten en de mensen om je heen zullen het vrijwel niet merken. Jouw muziek blijft bij jou.

Draagcomfort

Qua draagcomfort is het echt even wennen met deze headset. Doordat de trilplaten echt op de kaak moeten klemmen, zal het langdurig dragen in het begin niet heel prettig zijn. Dan praat ik echt over een hele middag bijvoorbeeld. Het is een gevoel dat wel snel went. Misschien is het ook omdat het echt even anders is dan wat we van andere headsets gewend zijn. Dit ervoer ik ook al met de Trekz Titanium. Toch is er een groot verschil in draagcomfort tussen de twee. Als je een beetje een speknek hebt zoals ik tenminste. Kijk ik nu omhoog, drukt mijn nek de Aftershokz Bluez 2S naar achteren en dus meer naar mijn oor toe. Nu beweegt de headset keurig terug wanneer ik weer omlaag kijk, maar met de Trekz heb ik hier helemaal geen last van gehad. Heb je dus een speknek, is het waarschijnlijk fijner om voor de Trekz te gaan.

Accuduur

Qua energieverbruik moet de Aftershokz Bluez 2S twee trillers aansturen in plaats van een energiezuinige driver die in een reguliere headset zit. Dit kost natuurlijk wat meer stroom en dat zien we terug in de accuduur. Met 6 uur niet slecht, maar zeker niet bijzonder voor een headset van dit formaat.

Conclusie Aftershokz Bluez 2S

Aftershokz laat met de Bluez 2S zien hoe ver ultrasone geluidstechnologie is gekomen. Voor de audiofiel blijft het geen vervanger van een goede high-end headset. Voor de sportheadset is het geluid gewoon goed. Mits je niet afhankelijk bent van een krankzinnig diepe bass. Het voordeel is dat je contact blijft houden met alles en iedereen om je heen en er is geen enkele reguliere headset die je die veiligheid kan leveren. Voor iedereen die veilig wilt sporten of op de fiets zitten zijn de headsets van Aftershokz gewoon een aanrader.

Beschikbaarheid

De Aftershokz Bluez 2S is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.