Bloomberg weet vanmorgen te melden dat Pebble de lancering van de Time 2 mogelijk schrapt. Het bedrijf was al een Kickstarter campagne begonnen om de eerste productieronde te financieren. Ook de Pebble Core zou mogelijk worden geschrapt. Die laatste conflicteert sterk met het assortiment van Fitbit. Dat bedrijf is druk bezig om Pebble over te nemen.

Als de geruchten kloppen, is de overname van Pebble puur gericht op de ontwikkelaars van de software. Deze zouden worden ingelijfd in het team van Fitbit om daar verder te werken. Fitbit zou geen interesse hebben in de ontwikkelaars van de hardware. Hierdoor zou 60% van het personeel op straat komen te staan.

Dit maakt ook de toekomst van het Pebble platform onzeker. Pebble is één van de weinigen die het is gelukt een eigen smartphone OS op de markt te brengen inclusief een mooie hoeveelheid apps. Het zou goed kunnen zijn dat onder Fitbit het hele platform wordt opgeblazen op het moment dat de wettelijke ondersteuningsperiode op de laatst verkochte producten vervalt. Dit zou een zware klap zijn voor de fans van Pebble.

Ondertussen is nog niets met zekerheid gecommuniceerd. Fitbit en Pebble houden beiden de lippen stijf op elkaar. Kickstart gebruikers die de Pebble Core en Pebble Time 2 al hun steun hebben toegezegd, krijgen het toegezegde geld gewoon terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.