Netgear heeft afgelopen week laten weten het bedrijf Placemeter over te nemen. Deze overname komt kort na twee nieuwe toevoegingen aan haar Arlo camerabeveiligingssysteem. De technologie van Placemeter zal zeer waarschijnlijk in Arlo worden geïntegreerd.

Placemeter is een bedrijf dat zich specialiseerde in Computer Vision Analytics. Het specialiseerde zich in het analyseren van data in videostreams. Bijvoorbeeld om objecten, personen en gebeurtenissen te herkennen.

Als Netgear deze technologie op Arlo gaat toepassen, zullen de camera’s in staat worden gesteld om personen van objecten te onderscheiden. Zelfs huisdieren moeten herkend worden. Hierdoor kunnen notificaties nauwkeuriger worden.

Netgear zal niet de eerste zijn die data in streams gaat analyseren en identificeren. Netatmo deed dit al heel vroeg met haar camera’s en afgelopen jaar zijn ook Nest en Logitech dit soort diensten gaan ondersteunen. Bij die laatste twee moet je wel een abonnement afsluiten om er gebruik van te kunnen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.