Netgear koopt Placemeter, mogelijk ter verbetering van Arlo camera's

Netgear heeft afgelopen week laten weten het bedrijf Placemeter over te nemen. Deze overname komt kort na twee nieuwe toevoegingen aan haar Arlo camerabeveiligingssysteem. De technologie van Placemeter zal zeer waarschijnlijk in Arlo worden geïntegreerd.

Placemeter is een bedrijf dat zich specialiseerde in Computer Vision Analytics. Het specialiseerde zich in het analyseren van data in videostreams. Bijvoorbeeld om objecten, personen en gebeurtenissen te herkennen.

Als Netgear deze technologie op Arlo gaat toepassen, zullen de camera's in staat worden gesteld om personen van objecten te onderscheiden. Zelfs huisdieren moeten herkend worden. Hierdoor kunnen notificaties nauwkeuriger worden.

Netgear zal niet de eerste zijn die data in streams gaat analyseren en identificeren. Netatmo deed dit al heel vroeg met haar camera's en afgelopen jaar zijn ook Nest en Logitech dit soort diensten gaan ondersteunen. Bij die laatste twee moet je wel een abonnement afsluiten om er gebruik van te kunnen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram