HTC komt binnenkort opnieuw met een vlaggenschip. Na problematische One M9 heeft HTC met haar HTC 10 laten zien dat het nog steeds prima smartphones weet te bouwen. Met de HTC 11 zou het bedrijf spectaculaire specs willen presenteren om te laten zien dat het merk weer helemaal terug is.

Zo zou het topmodel (het zou goed kunnen dat HTC meerdere edities brengt gezien de kostprijs van de hoge specs) een primeur beleven met 8GB aan werkgeheugen. Daarnaast zou er 256GB aan interne opslagruimte in de HTC 11 zitten. Dit als onderdeel van de Qualcomm Snapdragon 835 chipset die net is aangekondigd. Deze biedt ook als eerste ondersteuning voor QuickCharge 4.0.

Naar verwachting meet het display 5.5 inch en heeft het een resolutie van 1.440×2.560 pixels. Er ging een gerucht dat er een dubbele 12 megapixel camera in zou liggen, maar die zijn op bovenstaande, gelekte persfoto niet te zien. Wel zien we een duo-tone LED-flash en een laser autofocus. De vingerafdruksensor zou in de home knop onder het scherm zitten. Natuurlijk zal de smartphone direct op Android 7.0 draaien.

Natuurlijk is dit vooral een opsomming van geruchten. Er zijn al wel smartphones met 6GB aan werkgeheugen in productie. De kans dat HTC echt 8GB gaat gebruiken is niet heel groot. Ook 256GB aan interne opslag is echt een flinke kostenpost voor het bedrijf. Vandaar dat we verwachten dat als dit al gaat gebeuren, er een premium versie van de HTC 11 zal zijn. Maar misschien zitten we er compleet naast. Dat kan natuurlijk ook. Dan zou HTC wel echt weer de markt in knallen. En ergens gunnen we het merk ook wel een terugkeer nu Apple, Samsung en Huawei de markt domineren. Dat maakt het weer een beetje spannend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.