Denon introduceert haar AH-D7200 referentie hoofdtelefoon

Het is een hele klus, een referentie hoofdtelefoon bouwen. Zodra je dit labeltje op een product zet, verwacht de audiofiel ook echt iets. Iets meer dan alleen een enorm hoog prijskaartje. Als we naar de specs kijken heeft Denon in ieder geval hard haar best gedaan met de AH-D7200.

De techniek achter de Denon AH-D7200 begint al met het uiterlijk van de oorschelp. Muziekliefhebbers zijn doorgaans zeer enthousiast over houten klankkasten. Die geven doorgaans net wat meer warmte. Hoewel de hele hoofdtelefoon niet van hout is gemaakt, zijn de oorschelpen dit grotendeels wel.

In de oorschelpen vinden we 50mm drivers. Grote drivers op een laag vermogen geven immers ook beter geluid. Ook wanneer dit full-range moet zijn. De drivers zijn gemaakt van extra sterke neodymium magneten met verkoperde CCAW kabel om de spoelen. Doppen van kunsthars moeten ongewenste resonantie tegengaan terwijl de conus van de drivers is gemaakt van nanovezelmateriaal. De foto hierboven laat de details exact zien.

Beschikbaarheid

De Denon AH-D7200 ligt vanaf januari 2017 in de winkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.