WiFi in het vliegtuig, het komt dankzij 4G

Bij T-Mobile zijn ze al jaren druk met WiFi in de trein. Gewoon via 4G met technologie die extreem snel van zendmast kan wisselen. T-Mobile zet deze lijn nu door naar de lucht. Het bedrijf is van plan om vliegtuigen via 4G van WiFi te voorzien.

Speciaal voor dit project gaat de Duitse telecomprovider samen met European Aviation Network nieuwe 4G masten bouwen in Europa. Het grote verschil met bestaande masten, is dat deze de lucht in stralen. Het bestaande netwerk komt doorgaans niet hoog genoeg om een goed signaal op te leveren. In eerste instantie gaan de twee 300 zendmasten bouwen. De masten komen in Duitsland en West-Europa te staan. Welke maatschappijen de WiFi verbinding gaan aanbieden is nog onbekend. Grote kans dat dit in eerste instantie vooral de Duitse airliners zullen zijn. Het einde van de Flight Safe mode op smartphones en tablets is dus alweer in zicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events