Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Maak je onvergetelijk met een 3D beeltenis door Momentize met 4.5 sterren.

The Good
  • 3d persoon scan in 1 seconde
  • 3D kleur beeldje
  • uniek
  • in zakelijke markt betaalbaar
The Bad
  • iet wat korrelig


Op een ICT beurs voor corporaties zijn wij verrast door een unieke 3D printer. Zeker als je al jaren met 3D prints werkt en diverse materialisatie beurzen bezoekt, is het des te opmerkelijk op een branche beurs een 3D scanner te zien die werkelijk uniek is. Het scan gedeelte is een soort tijdmachine. Je stapt er in en een paar dagen later ontvang je een fantastisch 3D geprint beeldje van jezelf. Alle kleuren van de scan zijn zo geprint en niet met een nabewerking aangebracht. Een unieke ervaring en herinnering.

sfeerbeeldNieuwe technologie

360 graden foto’s, VR omgevingen en 3D geprinte producten, niemand kijkt er meer van op. Deze technologieën waren nota bene een paar jaar geleden bij de massa nog onbekend. Toen het beeldje van Momentize door de postbode werd afgegeven, was iedereen op de redactie verbaasd over de frappante gelijkenis. Hoewel niemand dit resultaat in handen heeft gehad, reageert toch iedereen alsof het heel normaal is. Bijzonder hoe snel de acceptatie van nieuwe technologie is. Anno 2016 vinden we het blijkbaar heel normaal om op 10km hoogte via wifi met iedereen te chatten; zelf VR omgevingen vastleggen en met een drone lucht opnamen te maken. De zelfrijdende auto moeten we nog even op wachten. Maar een waarheidsgetrouw full color beeldje laten printen is echt uniek en bijzonder leuk.

momentize-doosUnieke ervaring en resulaat

Twee dames, Ilse en marjon, runnen Momentize. Ze hebben een unieke scanner laten bouwen. Deze scanner is een futuristisch ogende kast van een kleine drie bij drie meter. De scanner is 1 uur opgebouwd op lokatie. Het onderwerp (persoon of dier) stapt in de scaner en sluit de deur. In een seconde wordt elke hoek van het onderwerp vastgelegd. De computer zorgt voor nabewerking en geschikt maken van een geprint beeld. Deze printer werkt met een samenstelling van gips, epoxy en lijm. Dit is een witte substantie. Bij de laatste 2 mm printen wordt er full color inkt mee gespoten. Net zoals bij een inkt jet printer. Hierdoor krijg je een full color beeld. De 3D printer staat niet op de scan lokatie. In batch worden alle beeldjes gemaakt en kleine leveringen gaan via de post, maar bij een event worden ze natuurlijk gebracht naar de opdrachtgever.

momentize-meMomentize richt zich op de zakelijke markt voor bedrijven en evenementen. Af en toe hebben ze ook scandagen in het land waar consumenten of teams een mini kopie van zichzelf kunnen laten maken. De prijzen vallen mee voor zo’n exclusief en (nog) uniek product. Wij verwachten dat spoedig een ondernemer op het idee zal komen om bijvoorbeeld op schiphol zo’n scanner te plaatsen. Voorlopig hebben Ilse en Marjon een uniek product voor een unieke beleving en materialisatie van jezelf, je partner, jouw team, bedrijf of gezin.

Conclusie

Wij zijn bijzonder verrast door de kwaliteit en snelheid waarmee Momentize een 3D beeldje van ons heef gemaakt. Voor bedrijven en evenementen die iets anders willen een absolute aanrader. Prijzen staan op de site van momentize.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.