Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de The Strain Seizoen 2 met 3.5 sterren.

The Good
  • Prima cast
  • Goede selectie extra's
The Bad
  • Verhaal wordt hier en daar echt te dun


Vorig jaar landde er een vliegtuig op een vliegveld. Normaal niet iets om je over te verbazen, maar iedereen in het vliegtuig bleek dood. Ook de crew. Het vliegtuig parkeerde zichzelf enigszins uit het zicht. Een virus werd het lang binnengebracht.

In seizoen twee gaat deze horrorserie van Guillermo Del Torro in volle vaart door. We zien hoe het virus de straten van New York nog sterker in haar greep heeft genomen. De mutaties die het virus veroorzaakt blijken onvoorspelbaar met als gevolg dat de serie ons ook nu weer op bijzondere monsters weet te trakteren.

Terwijl het virus vrij spel lijkt te hebben, zien we hoe Drs Ephraim Goodweather (Corey Stoll) en Nora Martinez (Mia Maestro) doorwerken aan een nieuw wapen tegen de monsters en vampieren. De onderzoekers zijn er van overtuigd dat dit dé manier is om het Strigoi virus te vernietigen.

Abraham Setrakian kiest een andere weg om het Strigoi virus te vernietigen. Hij zit nog altijd achter The Master aan. Er blijkt een boek te bestaan dat beschrijft hoe The Master vernietigd kan worden.

Dit tweede seizoen kent 13 afleveringen. Eerlijk is eerlijk, niet iedere aflevering is even briljant. Het lastige is dat het een virus betreft dat, als het bestreden is, bestreden blijft. De oplossing moet dus zo ver mogelijk verstopt worden in het verhaal. Hoewel we zien dat het team stukje bij beetje dichterbij komt, zijn het soms wel heel kleine stukjes van de oplossing die we voorgeschoteld krijgen. De ene aflevering lukt het beter om de boel interessant te houden dan de andere. En seizoen 3 staat in de VS al op het punt uitgezonden te worden.

https://www.youtube.com/watch?v=Am7IeSvlicI

Extra’s

Fox heeft de boxset met 4 DVD’s keurig van een berg extra’s voorzien. Natuurlijk zijn er audiocommentaren en bloopers, maar ook verwijderde scènes en de nodige achtergronden bij het verhaal. Precies zoals je het als fan zou willen zien bij een serie als deze. Erg netjes.

Conclusie The Strain Seizoen 2

The Strain bracht ons een sterk eerste seizoen. Een seizoen waarin de wereld werd overrompeld door een mysterieus virus. Dit werd ook nog eens op een sterke manier in beeld gebracht. In seizoen 2 gaan we vrolijk verder, maar gaat de vaart er wel echt uit. Het tweede seizoen is een mengelmoes van sterke en zwakke afleveringen die elkaar beurtelings lijken af te wisselen. The Strain seizoen 2 is zeker nog leuk om te kijken, maar ik hoop dat seizoen 3 een stuk sterker in elkaar zit.

Beschikbaarheid

The Strain Seizoen 2 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.