Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: The Strain (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Sterke hoofdrolspelers
  • Interessant verhaal
  • Leuke extra's

THE BAD

  • 'The Master' overtuigt onvoldoende om echt eng te zijn

Voor wie de gebeurtenissen in Helix toch een beetje te soft zijn, en de gebeurtenissen in The Waking Dead iets te ‘after the fact’ komt Fox nu met The Strain. Een spannende serie die een beetje het gevoel van The X-Files moet oproepen door het bovennatuurlijke en enge wormpjes met elkaar te combineren.

Het verhaal van The Strain start op JFK Airport, de luchthaven van New York. Hier landt letterlijk een ‘dood’ vliegtuig. Een vliegtuig dat minuten geleden nog zo’n 210 zielen kende, maar na de landing stil is gaan staan met alle raampjes dicht en zonder een teken van leven. Meteen barst de machtstrijd los. Is de FBI de eerste die het vliegtuig met een task force zal betreden of toch de CDC omdat het mogelijk een uitbraak van een virus is. Er is immers geen enkel teken van leven.

In The Strain presenteert Guillermo Del Toro (The Hobbit, Blade) ons een serie rond een nieuwe Dracula. Een Dracula die gewone mensen tot een bloeddorstige zombie maakt en zich verspreid als een virus met behulp van een soort vreemde worm. Dit kwaadaardige wezen leren we kennen als The Master en net als de naam is het wezen zelf niet heel overtuigend.

Gelukkig maakt de rest van de cast dit wel weer goed. Zo is de hoofdrol weggelegd voor Corey Stoll (Christine, Salt) die Ephraim Goodweather speelt. Eph ligt in scheiding met zijn vrouw en vecht om het ouderschap terwijl zijn baan bij het CDC dit nauwelijks toelaat. Hoewel hij een vrouwelijke collega heeft in de vorm van Nora Martinez (Mia Maestro, Hannibal & Savages) is de echte bijrol weggelegd voor David Bradley (diverse Harry Potters & Captain America: The First Avenger) die Abraham Setrakian speelt. Abraham is een overlevende van de vorige aanval van The Master en leert Eph om The Master te bestrijden.

Extra’s

The Strain bevat een mooie collectie bonusmateriaal om nieuwe fans van de serie op hun wenken te bedienen. Vooral leuk is de special waar ze in gaat om de special effects die in de serie worden gebruikt en voor een serie zo serieus als The Strain is het ook wel leuk om de bloopers te bekijken.

Conclusie

The Strain had alles in huis om een topserie te zijn, maar moet het doen met goed tot zeer goed. Het is met name The Master die onvoldoende weet te overtuigen waardoor het verhaal net even wat minder spannend geworden is. Toch is The Strain de moeite waard en dat blijkt ook uit het feit dat er al een tweede seizoen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.