Review: Sandberg Bluetooth Sports Earphones

De Sandberg Bluetooth Sports Earphones is de ideale oplossing voor hardlopers: draadloos verbinden met een Bluetooth-apparaat zoals een mobiele telefoon.

Sandberg is het Deense IT bedrijf met slimme oplossingen op entertainment gebied. Zo kwamen zij al eerder apparaten zoals een streamboard, een hoofdband met headphones er in verwerkt en compacte powerbanks met veel energie. Dit najaar komt Sandberg met een oplossing waar vooral veel sporters zoals hardlopers baat bij hebben: een bluetooth headset met sport oortjes.

Looks

De Sandberg Bluetooth Sports Earphones zien er gelikt uit! Mooi zwart afgewerkt, met een sierlijke L of R voor de oorkant, een compacte track en volume regeling en een niet te lang kabeltje dat gemakkelijk om je nek valt.

Feels

Een heel belangrijk onderdeel, want oortjes moeten er niet steeds uitvallen (wat vaak gebeurt met in-oor oplossingen) en het moet comfortabel voelen. Als de oortjes in je gehoorgang prikken, dan loopt het voor geen meter. Gelukkig heeft Sandberg aan al deze zaken gedacht, sterker nog het model oortje lijkt mij geheel nieuw. Het in-oor gedeelte steekt namelijk schuin af, van het het lijkt het oortje te zijn. Dat klinkt wellicht een beetje vreemd, maar het plaatje zal het beter uitleggen. Het gedeelte wat in je gehoorgang komt heeft een zacht kussentje, niet het standaard netje, maar een wat harder materiaal wat voor voldoende comfort zorgt. Op deze manier wordt de headset op de beste manier schuin in je oor gestoken, zonder dat het een vervelend gevoel geeft.

dav

Dankzij de klemmen die aan de oortjes vastzitten kunnen deze headphones niet afvallen en dat is echt een zorg minder. Natuurlijk bestond deze techniek al, maar de manier waarop de oortjes schuin in je oor vallen geeft een hoop comfort.

Sounds

Het geluid is prima. Dit is geen over de top geluidsgigant, maar een oplossing om muziek te kunnen luisteren tijdens het sporten zonder dat je hinder ondervindt van een aantal bekende ergernissen.

dav

Het aansluiten is erg gemakkelijk. Je sluit de headset met de usb kabel aan je computer om te zorgen dat er voldoende stroom in zit (of aan een stopcontact uiteraard) wanneer je dan de play pauze knop inhoudt gaat er een blauw lampje branden. Je kunt dan met je telefooninstellingen erg gemakkelijk het apparaat toevoegen.

Het bedienen is even wennen, want je kunt niet zien op welke knoppen je drukt als je de oordopjes in hebt. Er zijn maar drie knoppen, dus dat heb je al gauw door. Een play pauze knop, een volgende en vorige. Verder kun je ook bellen, opnemen en ophangen. Dat vergt nog even wat oefening want ik heb al drie keer iemand gebeld terwijl dit niet de bedoeling was. Oefening baart kunst.

dav

Conclusie

De Sandberg Bluetooth Sports Earphones is de ideale oplossing voor hardlopers: draadloos verbinden met een Bluetooth-apparaat zoals een mobiele telefoon. Je hebt geen lang draad dat tegen je kin zwiept, geen oortjes die uitvallen en het zit comfortabel. Qua bediening mis ik de volume regeling nog. Volgens de verpakking moet deze er wel bijzitten, maar ik kan het niet vinden. Wellicht dat ik dit in een edit nog toevoeg, anders zou het een nadeel zijn.

Edit:

Note van de makers: “Hold down the buttons to adjust the volume up or down. Easy as that. ”

 

Pluspunten

  • Comfortabel
  • Mooi design
  • Geen ergernissen

Minpunten

  • Bediening is wat lastig

Cijfer: 9

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Comfortabel
  • Mooi design
  • Geen ergernissen

THE BAD

  • Bediening is wat lastig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.