Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Parrot Airborne Travis Minidrone

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Veel noppen om LEGO stenen aan vast te zetten
  • Voldoende kracht om de nodige stenen te tillen
  • Handige app
  • Veel accessoires

THE BAD

Eerder maakten jullie al kennis met de Rolling Spider en de SWAT. Beiden minidrones van Parrot. Deze serie drones is ontwikkeld om zonder al teveel inspanning te leren om met drones te vliegen. Bovendien is de funfactor enorm.

Unboxing

De Airborne Travis Minidrone van Parrot is gemaakt om LEGO de lucht in te vliegen. Om te voorkomen dat je denkt dat Parrot zich er gemakkelijk van af maakt door alleen maar nopjes op de basis van de Rolling Spider te zetten, heeft Parrot ook een LEGO-achtig mannetje toegevoegd. Verder krijg je natuurlijk de bekende stikkervelletjes, een accu en micro-USB laadkabel.

Design

Qua design is het frame op een aantal punten flink aangepast. Waar mogelijk zijn noppen toegevoegd. Niet alleen op de rug, maar ook rondom de rotorbladen. Zolang je niet teveel gewicht toevoegt, kun je het design van de Airborne Travis Minidrone dus echt naar eigen hand zetten. Erg leuk bedacht.

Je kunt het design verder aanpassen door de meegeleverde stickers op de Airborne Travis Minidrone te plakken. Voor de zijkant krijg je slechts één optie, maar er zijn wel verschillende ‘mondjes’ om uit te kiezen.

Ook leuk is dat je bij Parrot vrijwel alle onderdelen van vrijwel alle minidrones kunt bestellen. En dat het gros uitwisselbaar is. Wil je dus een witte Travis, bestel je gewoon de bodypanelen van de roling spider. Hier laat Parrot duidelijk een stukje onderscheidt met de Chinese drones zien.

Ook de rotorbeschermers zijn bij de Airborne Travis Minidrone opnieuw uitgewerkt. Die van de Roling Spider waren enorm, waar deze vooral stevig en subtiel zijn. Bij het buiten vliegen zijn ze te verwijderen. Bovendien kun je nu natuurlijk zelf iets maken van LEGO ;-).

Ideaal voor beginners

Ik noemde het bij de introductie al, de Minidrones van Parrot zijn ideaal om mee te beginnen. Ze bevatten namelijk een ultrasone sensor aan de onderkant. Daarmee kan de drone zelfstandig hoogtemetingen doen. Een optische sensor (VGA camera) aan de onderkant kan ook verplaatsing bijhouden. Deze data wordt gebruikt om de vlucht zo stabiel mogelijk te houden.

Nieuw in deze generatie is ook de hulp om te starten en te landen. Voor dronevliegers proberen eerst voorzichtig van de grond te komen. De turbulentie zorgt er dan voor dat de drone weg kan schieten. In plaats daarvan moet de drone gewoon een half metertje van de grond. Dan blijft hij meteen stabiel. Met de landing is het niet veel anders. Wanneer je dit door de app laat uitvoeren wordt de sensordata gebruikt om zo snel mogelijk, maar toch ook voorzichtig te landen. Handig!

Qua besturing zijn er verschillende opties. Wanneer je onderstaand filmpje start, start deze op het moment dat we je door de app heen praten. We laten je ook zien hoe de stuntmodus werkt.

Specs

De Airborne Travis Minidrone is gemaakt om met een snelheid van maximaal 18 kilometer per uur te vliegen. De camera aan de onderkant is een VGA camera. Die schiet foto’s van 640×480 pixels. Als ze al scherp zijn, zijn ze van zeer lage resolutie. Het is aardig dat Parrot de mogelijkheid biedt hiermee foto’s te maken, maar in de praktijk is het niet heel bruikbaar. Met de app kun je tot 20 meter van je af vliegen. Gebruik je de speciale afstandsbediening, kan het bereik vergroot worden tot 60 meter. Voor ontwikkelaars heeft Parrot een SDK beschikbaar waarmee de software te hacken is. Leuk!

Parrot Airborne Travis Minidrone

Veiligheid en schades

Veilig vliegen doe je natuurlijk met de rotorbeschermers. Zeker wanneer je binnenshuis vliegt of in de buurt van mensen. De rotorbladen draaien nou eenmaal erg snel, dus die wil je niet tegen je lichaam krijgen (of andere dingen waar je zuinig op bent). Parrot heeft wel een systeem in de motoren zitten waardoor ze stilvallen bij blokkering.

Natuurlijk ga je ook schade aan je drone krijgen, maar ik noemde het al. Het is mogelijk om vrijwel ieder onderdeel los te bestellen bij Parrot. Nu is de Travis er tijdens ons testen vrijwel zonder beschadigingen vanaf gekomen. Enkel wat krassen op de rotorbladen door een aantal crashes ;-). Het materiaal dat Parrot gebruikt blijkt gewoon zeer stevig.

Accessoires

Qua accessoires is er ook veel te vinden bij Parrot. Denk aan een losse USB lader zodat je de drone niet aan de computer hoeft te hangen, maar ook speciale tasjes en een FlyPad afstandsbediening warmee het bereik flink vergroot kan worden.

Conclusie

Fun staat voorop bij de Parrot Minidrones en dat start bij een zeer gemakkelijke vliegervaring. Ook zonder ervaring heb je de drone snel en veilig in de lucht hangen. Bovendien is het briljant dat kinderen de drone vol kunnen hangen met LEGO. Heerlijk!

Beschikbaarheid

De Parrot Airborne Travis Minidrone is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.