Review: Nerf N-Strike Mega Mastodon

Na de Nerf Mega Thunderbow van twee jaar geleden hebben we dit jaar opnieuw een Nerf gun uit de Mega serie in de review. Ditmaal de N-Strike Mega Mastodon. Een enorme gun die gebruik maakt van de Mega darts.

Unboxing

In de verpakking van de N-Strike Mega Mastodon vinden we alle onderdelen om de enorme gun te assembleren. Wat overigens zeer vlot te doen is. Dit zie je in het filmpje. Daarnaast krijg je de 24 darts die nodig zijn om het roterende magazijn te vullen. Er zitten geen batterijen bij.

Design

Natuurlijk bestaat de N-Strike Mega Mastodon weer uit felle kleuren. Daarnaast is de rechter kant helemaal in detail uitgewerkt met prints en het Meta MAstodon logo dat in plastic is uitgewerkt. Al met al ziet de rechter kant er fantastisch uit.

Zoals traditie is geworden, is er veel minder aandacht voor de linkerkant van deze gun. Wel gekleurd plastic en detail in de vorm, maar daar blijft het bij. Net even wat simpeler afgewerkt.

In eerder Nerf guns zagen we dat er ook veel aandacht was voor het ontwerp van de binnenkant van de loop. Dit om te zorgen dat de darts roterend eruit komen en daardoor langer in de juiste richting blijven vliegen. Hetzelfde idee als bij een echte wapenloop. De loop van de N-Strike Mega Mastodon is gewoon recht getrokken en biedt dit voordeel dus niet.

De Nerf Mega Darts zijn zogenaamde Whistler darts. Met andere woorden, ze fluiten wanneer ze door de lucht vliegen. Bij gebruik van de Thunderbow van twee jaar geleden, was dit zeer duidelijk te horen. Die boog vuurt de darts met enorm veel kracht af. De N-Strike Mega Mastodon vuurt ze met een lagere snelheid af waardoor ze niet altijd fluiten. Niet heel erg, maar het wijkt wel wat af ten opzichte van wat je misschien verwacht. Overigens zal dit ook deels afhankelijk zijn van de kracht die in de batterijen zit. Wij kozen het huismerk van de Appie, gewoon omdat we geen keuze hadden. Hasbro zelf adviseert Duracell.

Motorisch

De Nerf N-Strike Mega Mastodon is de eerste gun uit de Mega serie die volledig gemotoriseerd is. Dit vraagt motorisch net een andere aanpak als bij de eerdere gemotoriseerde guns. Er moet namelijk een zwaardere motor in om ook deze darts een flinke afstand af te laten leggen. Hasbro heeft er dan ook voor moeten kiezen om deze gun te laten draaien op zes D-Cell batterijen in plaats van een serie penlites. Door het extra gewicht heeft Hasbro er ook voor gekozen een draagriem aan het ontwerp toe te voegen. Anders zal de gun voor jongere kinderen wel heel zwaar zijn.

Nerf N-Strike Mega Mastodon

Qua afstand claimt Hasbro dat de Nerf N-Strike Mega Mastodon 23 meter haalt. Dat klopt ook wel aardig, maar dan schiet hij niet heel precies meer. De effectieve afstand is 15~20 meter. Daarna is het bijna niet meer te doen om echt te richten.

Funfactor

We hebben kinderen met de Nerf N-Strike Mega Mastodon laten spelen. Daarbij merkten we dat jonge kinderen (tot 6 jaar) doorgaans de kracht niet hebben om beide trekkers over te halen. Boven die leeftijd zijn vingers voldoende gegroeid en voldoende sterk om met de Nerf N-Strike Mega Mastodon te spelen. En natuurlijk is hij ook geschikt voor op kantoor 🙂

Het enige wat weleens een probleem wil opleveren, is de draagriem. Laat je deze langs de gun hangen, kan deze de rol met darts blokkeren. Zeker wanneer je hem in de kleinste stand hebt. Mocht hierdoor een dart de boel verstoppen, is er een handige serviceschuif waarmee je de verstopte dart snel kunt verwijderen.

Conclusie Nerf N-Strike Mega Mastodon

Ieder jaar is het weer even spannend wat Nerf gaat brengen. Met de Nerf N-Strike Mega Mastodon hebben ze zichzelf de missie gesteld om de relatief zware mega darts af te vuren met een volautomatisch machinegeweer. En het is nog gelukt ook. Hij is groot,zwaar en vooral enorm leuk.

Beschikbaarheid

De Nerf N-Strike Mega Mastodon is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Vuurt Mega darts
  • Volautomatisch
  • Darts fluiten soms
  • Draagriem voor het zware gewicht

THE BAD

  • Geen batterijen meegeleverd (en dat mag wel op dit prijsniveau)
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram