Review draadloze sport oortjes Philips SHQ7900CL

Draadloze hoofdtelefoons zijn de trend van 2016. Volgend jaar zullen de geheel draadloze oortjes zeker doorbreken. Nu is de draadloze in-ear hoofdtelefoon, waarbij het linker en rechter oordeel met een draad verbonden zijn, een goede tussenvorm. Dankzij de laatste Bluetooth technologie is geluid ook draadloos goed over te brengen. Dan moeten de oortjes het wel zuiver kunnen produceren en lekker zitten. Voor sporters is het extra belangrijk dat ze niet uit het oor vallen . Zweet of regen mogen bovendien niet direct tot problemen leiden. De Philips SHQ7900CL belooft het allemaal.

Betaalbare kwaliteit

Philips behoort onbetwist tot de betere hoofdtelefoon fabrikant met als unieke propositie de degelijke makelij, goed geluid en vaak concurrerende prijs voor de massa. Dat laatste natuurlijk doordat vrijwel alles in Azie geproduceerd wordt en al lang niet meer in Nederland of Europa. De audio producten van Philips vallen tegenwoordig onder de Gibson organisatie. Een muzikantenmerk dat bekend staat voor de kwaliteit. De hoofdtelefoons worden nog onder het Philips merk gemaakt en verkocht.

shq7300lf_00-upl-global-001Pasvorm

De Action Fit draadloze oortjes van Philips hebben deels een opvallende gifgroene kleur. Een kwestie van smaak maar zeker modern. De pasvorm is optimaal te maken dankzij drie maten rubbertjes om de oortjes goed in de oorschelp te plaatsen. Voor wie dat wil is er zelfs een extra oorhaak om, net als met een sportbril, de oortjes rotsvast te plaatsen. Het geluid wordt voor de gehoorgang geplaatst. De rubberdopjes gaan dus niet diep in de gehoorgang. Daardoor hoor je een beetje nog van wat er om je heen gebeurd. In de trein zal jouw buurman echter niet meegenieten van jour muziek. Wij hebben een sterke voorkeur voor deze oortjes. Jarenlang in-ear gebruik die diep in de gehoorgang zaten, hebben geleid tot een huidirritatie. Bij KNO specialisten blijken steeds vaker patienten te komen met droge gehoorgangen of lichte irritatie door te vaak diep oortjes dragen. Deze Philips oortjes hebben absoluut onze voorkeur plaatsing.
Een meegeleverd magneetje zorgt dat je de draad in de nek aan een kraag kan bevestigen. Super handig.

philips_shq6500clGeluid en bediening

De geluidskwaliteit is verbluffend goed. Dit is een draadloze in-ear hoofdtelefoon die zich echt met audiofiel oortjes kan meten. Er is zowaar sprake van een ‘soundstage’ als je muziek luistert. Instrumenten worden mooi breed geplaatst en bekkense klinken helder maar niet schel. Dit zijn oortjes waarvan je ook zonder te sporten kan genieten. De bediening met Android gaat probleemloos maar met het nieuwe iOS werkt enkel pauzeren en volume. Je kan niet skippen of teruggaan. Een kleine teleurstelling.

shq7900cl_00-ims-nl_nlConclusie

Spatwater dicht, goede pasvorm, de vrijheid van draadloos geluid en perfect geluid, maken de Philips SHQ7900CL een topper voor wie met muziek wil sporten. Ook een aanrader voor wie in deze prijsklasse een lekkere draadloze in-ear hoofdtelefoon zoekt.

De Philips SHQ7900CL kost 79 Euro.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • goed draadloos geluid
  • prima pasvorm voor velen
  • slimme magneet bevestiging
  • goede accu

THE BAD

  • iOS ondersteuning beperkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.