Review: Creative Muvo 2c (Bleutooth Speaker)

In de wereld van de kleine bleutooth speakers valt nog maar weinig te innoveren. Iedereen kan inmiddels een goede speaker maken die er aardig uitziet. Toch weet Creative een aantal opvallende functies aan haar Creative Muvo 2c toe te voegen waardoor wij deze speaker toch eens goed wilden testen.

Unboxing

In de verpakking van de Creative Muvo 2c vinden we de speaker, samen met documentatie en een micro-USB laadkabel. Mooi compleet dus.

Design

Qua design wordt ik echt enorm vrolijk van de kleurrijke Muvo 2c speakers. We ontvingen die blauwe en groene uitvoeringen voor onze test en de twee zien er echt enorm goed uit en voelen plezierig aan. Dit komt doordat het hele exterieur (op de speakergrill na) voorzien is van een rubberachtige laag. Op de speakergrill zelf staat het logo gedrukt. Groot, maar niet te opvallend. De knoppen zijn zeshoekig en er is een opening om de speaker aan een koord te lussen.

Voor on-the-go

Dat de Creative Muvo 2c een speaker voor onderweg is, zien we niet alleen aan de lus. Ook de aansluitingen van de Muvo 2c zijn keurig afgedicht met een siliconen strip. Deze klemt goed vast waardoor de speaker IP66 stof- en waterdicht is. In de praktijk is hij volledig stofdicht en kan van alle kanten besproeid worden. Hij mag dus niet mee in het zwembad, maar wel onder de douche. De accuduur van de speakers ligt rond de 6 uur. Het is een beetje afhankelijk van of je bluetooth gebruikt en op welk volume je ze aanzet.

creative-muvo-2c_mg_2219

Audiobronnen

Het minimale wat je bij een mobiele speaker als de Muvo 2c mag verwachten is dat hij ondersteuning biedt voor een analoge 3,5mm audio-aansluiting en streaming via bleutooth over A2DP. Beiden zijn aanwezig. Creative heeft ook ondersteuning voor USB audio toegevoegd en dat is heel mooi. Wanneer hij via USB aan jouw laptop langt, kun je hem tegelijk opladen en als speaker gebruiken. Sterker nog, zelfs als speakerphone wanneer je gaat voipen.

Ook een sterk punt bij de Creative Muvo 2c is de aanwezigheid van een eigen audiospeler. Deze kan gewoon met microSD kaarten overweg. Zo hoeft jouw smartphone of tablet niet leeg te lopen tijdens een feestje. De eigen mediaplayer kan met zowel MP3 als WMA, WAV en FLAC bestanden overweg. Bijkomend voordeel is dat de speaker dan geen last heeft van compressie over een bluetooth verbinding waardoor het geluid net even wat beter klinkt. Handig dus.

Geluidskwaliteit

En daarmee komen we bij de geluidskwaliteit. De Creative Muvo 2C heeft een enkele speakerdriver aan de voorkant en een flinke, passieve radiator achter. Ik zou verwachten dat ik een kunstmatig hoge bass uit het geluid krijg, maar dat valt wel mee. Het geluid heeft een duidelijke bass, maar deze is goed in balans met het geluid dat uit de driver voor komt. In dit formaat is het één van de betere speakers die ik de laatste tijd heb gehoord.

creative-muvo-2c_mg_2217

En dan het belangrijkste. Er zijn al wat bleutooth speakers die aan elkaar gekoppeld kunnen worden via bluetooth. Logitech startte hiermee met haar UE Boom speakers. Creative is de eerste die dit op een relatief goedkope manier weet te brengen. Bijkomend voordeel is dat ze automatisch de rollen van de linker- en rechterspeaker aannemen. Door ze een stuk uit elkaar te zetten krijg je een werkelijk fantastisch stereogeluid uit de speakers.

Conclusie Creative Muvo 2C

Op onze reis door China hebben we de Creative Muvo 2C speakers van hotelkamer naar hotelkamer gesleept. De twee speakers blijken een ideale reisgezel. Gemakkelijk op te bergen, ligt en toch een heerlijk stereogeluid. Deze blijven voorlopig in mijn reistas zitten.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Goed gebalanceerd geluid
  • Lekker opvallend en goed afgewerkt design
  • Als stereo koppel te gebruiken
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Waterdicht
  • Eigen audioplayer aan boord

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events