Hoe meer gadgets, hoe hoger het batterijenverbruik. Vooral wanneer je kiest voor bijvoorbeeld draadloze IoT sensoren of gewoon een berg kinderspeelgoed in huis hebt. Wetenschappers in het verenigd koninkrijk hebben nu de nucleaire batterij bedacht. Een batterij gemaakt van kernafval die letterlijk duizenden jaren mee kan.

De nieuwe batterij werkt op basis van de straling en werkt zolang er straling is. De wetenschappers hebben becijferd dat de batterij 5.730 jaar nodig heeft om 50% van haar capaciteit te verliezen. De batterij wordt gemaakt met dezelfde techniek die wordt gebruikt om kunstmatige diamanten te maken. Dit maakt de productie van deze batterijen nog wel erg kostbaar.

Bovendien zullen ze erg groot zijn voor de hoeveelheid energie die ze afgeven. Dit maakt dat ze eigenlijk niet geschikt zijn voor smartphones. Wel zouden we ze terug kunnen zien in pacemakers, satellieten en in andere apparaten waar niet heel veel spanning nodig is, maar het vervangen van een batterij wel lastig/gevaarlijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.