Heijmans en XS4All leveren woningen standaard met internet op

Eindelijk mogen we er over schrijven, omdat alles duidelijk is geworden. Zelf woon ik in een pilot woning van Heijmans waar voor het eerst internet zou worden opgeleverd. Toen moest er nog over allerlei lastige regelgeving worden gestapt. Maar nu is het allemaal in kannen en kruiken. De woningbouwer levert standaard internet in iedere nieuwbouwwoning op.

Vorig jaar startte het project Slim Wonen bij Heijmans. Woningen werden standaard uitgerust met het Free@Home domoticaplatform van ABB / Busch-Jaeger. Om het systeem in te regelen heb je echter internet nodig. Om deze reden zocht Heijmans de samenwerking met XS4All.

In samenwerking met de provider worden nieuwbouwwoningen nu opgeleverd met drie tot zes maanden gratis internet (afhankelijk van het project). Afhankelijk van waar de woning staat met een DSL of glasvezelverbinding. Zo kun je tijdens het klussen ook gewoon even op YouTube checken hoe je zelf een tegelvloertje legt ;-).

In samenwerking gaan de twee overigens ook onderzoeken hoe huizen structureel storingsvrij kunnen worden opgeleverd. Dat wil zeggen dat Xs4All adviezen geeft aan Heijmans over de te gebruiken kabels en de inzet van access points. Daarbij benadrukt Xs4All wel dat het geen dwingende adviezen zijn en dat het goed kan zijn dat er niets mee wordt gedaan.

De samenwerking tussen de twee is voor de komende drie jaar beklonken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events