Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

GoPro start terugroepactie Karma drone

Het gaat niet goed met GoPro. Het bedrijf had al last van een inzakkende marktwaarde na teleurstellende kwartaalcijfers. Het bedrijf leverde 40% aan waarde in. Daar komt nu ook nog eens bij dat het haar Karma drone terug moet halen.

Onlangs lanceerde GoPro haar Karma drone. Een langverwacht product van de fabrikant van actioncams. Lang werden met name de GoPro camera’s onder drones gehangen. Toen grote merken als DJI zelf camera’s voor deze drones begonnen te ontwikkelen, kreeg GoPro het benauwd. Een eigen drone zou de redding kunnen zijn om een sterke positie in de markt voor luchtvideografie te behouden.

Toch mag het niet zo zijn. Een bug zorgt ervoor dat de GoPro Karma drone ineens uit de lucht kan vallen. Dan krijgt de drone ineens geen stroom meer. Het betreft echt een ontwerpfout, dus de hele productie moet worden aangepast.

gopro-karma-drone-lunchbox

De GoPro Karma is nu 16 dagen te koop en GoPro heeft er pas 2.500 van weten te verkopen. Hierdoor is de terugroepactie niet enorm van omvang. De onverkochte drones liggen immers veilig in magazijnen op omruil of revisie te wachten. Eigenaren van een GoPro Karma krijgen in ieder geval netjes hun geld terug. Een vervangend exemplaar is nog niet mogelijk omdat GoPro simpelweg nog geen oplossing klaar heeft liggen. De Karma Drone liep al eerder veel vertraging op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.