GadgetGear.nl

GoPro start terugroepactie Karma drone

Het gaat niet goed met GoPro. Het bedrijf had al last van een inzakkende marktwaarde na teleurstellende kwartaalcijfers. Het bedrijf leverde 40% aan waarde in. Daar komt nu ook nog eens bij dat het haar Karma drone terug moet halen.

Onlangs lanceerde GoPro haar Karma drone. Een langverwacht product van de fabrikant van actioncams. Lang werden met name de GoPro camera’s onder drones gehangen. Toen grote merken als DJI zelf camera’s voor deze drones begonnen te ontwikkelen, kreeg GoPro het benauwd. Een eigen drone zou de redding kunnen zijn om een sterke positie in de markt voor luchtvideografie te behouden.

Toch mag het niet zo zijn. Een bug zorgt ervoor dat de GoPro Karma drone ineens uit de lucht kan vallen. Dan krijgt de drone ineens geen stroom meer. Het betreft echt een ontwerpfout, dus de hele productie moet worden aangepast.

gopro-karma-drone-lunchbox

De GoPro Karma is nu 16 dagen te koop en GoPro heeft er pas 2.500 van weten te verkopen. Hierdoor is de terugroepactie niet enorm van omvang. De onverkochte drones liggen immers veilig in magazijnen op omruil of revisie te wachten. Eigenaren van een GoPro Karma krijgen in ieder geval netjes hun geld terug. Een vervangend exemplaar is nog niet mogelijk omdat GoPro simpelweg nog geen oplossing klaar heeft liggen. De Karma Drone liep al eerder veel vertraging op.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten