Belcompany gaat (deels) op slot

In 2011 trok Vodafone de Belcompany winkels uit het inmiddels failliete Macintosh Retail Group. Vodafone legde daarvoor 120 miljoen op tafel. Tweakers.net ontdekte dat het gros van die winkels nu alsnog de deuren gaat sluiten.

Vodafone nam in 2011 176 winkels over. Daarvan bleven er 88 onder de Belcompany naam functioneren en de rest werd omgebouwd tot een Vodafone winkel. Het totaal aan Vodafone winkels kwam hiermee op 140 stuks.

Tweakers.net ontdekte dat in de komende vijf jaar, alle winkels sluiten. Op twee na. Ook de webshop zal online blijven. Hoewel een paar van de winkels weer zullen openen als Vodafone winkel, zal het totaal winkels ergens tussen de huidige 140 en 150 komen te liggen. Er komen dus maximaal 10 vestigingen onder het Vodafone merk bij. De winkels die sluiten zijn vooral de winkels in gebieden waar de verkoop erg laag ligt en in gebieden waar een Vodafone winkel dichtbij de Belcompany te vinden is.

Teakers benoemt geen duidelijke reden waarom Vodafone tot sluiting overgaat. Het kan zijn dat we als consument er van uitgaan dat het advies van Belcompany wellicht gekleurd is. Het zou ook kunnen dat de provider geld nodig heeft. Daarnaast is Vodafone druk bezig met een fusie met Ziggo. Het is dus naar de vraag of we tegen 2021 de naam Vodafone ├╝berhaupt nog op winkels in Nederland aantreffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events